Celeb

George Clooney félmillió dollárral szállt be a fegyverek elleni harcba

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.21 | 13:23

Egyre több sztár követi a színész és felesége, Amal Clooney példáját: már Oprah Winfrey, Steven Spielberg és Judd Apatow is csatlakozott az adományozókhoz.

George Clooney és családja ötszázezer dolláros (126 millió forintos) adománnyal támogatja a fegyvertartás szigorítását követelő felvonulásokat szervező diákokat, akik a március végi tüntetést a 17 halálos áldozattal járó floridai iskolai lövöldözés után szervezték meg.

Amal Clooney (@amalclooney) által megosztott bejegyzés,


A színész és felesége a március 24-ére szervezett, washingtoni March for Our Lives nagygyűlésen is felvonul majd, és nagy összegű pénzadománnyal is támogatják az eseményt. Clooneyék így fogalmaztak egy közleményben minderről:

Családunk ott lesz március 24-én, és együtt vonulunk ennek a hihetetlen fiatal generációnak az oldalán, akik az ország minden tájáról valók. Gyermekeink, Ella és Alexander nevében is 500 ezer dollárt adományozunk a rendezvények szervezésére. A gyerekeink élete múlik rajta

Félmillió dollárt ajánlott fel a tiltakozó menetet szervező diákoknak Oprah Winfrey, az Egyesült Államok egyik legismertebb televíziós személyisége is. Winfrey kedden éjjel a Clooney házaspár hatására egy Twitter-üzenetben tette közzé felajánlását, hozzáfűzve, hogy a menetet szervező diákok őt az 1960-as évek polgárjogi mozgalmainak aktivistáira emlékeztetik, mert “ők is azt mondták, hogy elegünk van és hallatni fogjuk a hangunkat“.

Azóta újabb hírességek követték Clooneyék példáját: Steven Spielberg és felesége szintén félmillió dollárral támogatta a kezdeményezést, aztán a hollywoodi producer, Jeff Katzenberg és párja (Marilyn) is ugyanennyivel szállt be a buliba. Az ismert komikus, Judd Apatow is ezer dollárral támogatta a GoFundMe közösségi adományozó oldalon keresztül az egyik áldozat, Anthony Borges családját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.