Celeb

Lagzi Lajcsi visszaküldte minden kitüntetését Novák Katalinnak

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.17 | 09:48

Úgy érzi, a hozzá kapcsolódó ügy méltatlan lezárása az elismeréseknek a fényét csorbítja.

Fotó: TV2

Miután kiderült, hogy a muzsikus nem elég beteg ahhoz, hogy megússza a börtönt, fogta magát, és visszaküldte a köztársasági elnöki hivatalhoz a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét.

“Sokan irigylik tőlem ezt a két igencsak magas állami kitüntetést, bár számomra a kisebb elismerések ugyanolyan megtisztelőek. Ezek fényét nem kívánom csorbítani a velem kapcsolatos ügy méltatlan lezárásával”

– magyarázta döntését a zenész a Blikknek.

“Abban a reményben szolgáltatom vissza ezeket a kitüntetéseket, hogy be tudom bizonyítani az igazamat, hiszen a bíróságon kívül senki sem állította, hogy áramot vagy vizet loptam volna, egyetlen tanú sem! Március 15-én, eme jeles napon döntöttem úgy, visszaadok mindent, de őszintén bízom abban, hogy az ügyem lezárta után ezek visszajutnak majd hozzám. Merthogy én ugyanaz a Galambos Lajos vagyok, aki 2001 augusztusában Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006 márciusában pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől átvehettem ezeket a kitüntetéseket”

– tette hozzá.

Íme, a teljes levél:

“Tisztelt Köztársasági Elnök Asszony, Kedves Novák Katalin!

Mint talán Ön előtt is ismert, 2 alkalommal kaptam a Magyar Köztársaság elnökétől elismerő kitüntetést, 2001. augusztus 20-án Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét 2001/51-es sorszámmal, míg 2006. március 15-én a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztjét 2006/17-es sorszámmal Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől vehettem át a Parlamentben.

Mindkét kitüntetés óriási megtiszteltetés volt számomra és az is, hogy 2 különböző kormánytól vehettem át azt a kitüntetést, melyhez az általam igen tisztelt és nagyra becsült közönségem, a műsoraim, a munkásságommal kapcsolatos eredményeim juttattak, a zenei és politikai függetlenségemet is bizonyítva.

Az elmúlt közel 8 évben számos meghurcolás és megpróbáltatás ért, amelyet nehezen dolgozok fel és jelentősen megviselte egészségi állapotomat is. A velem kapcsolatos jogerős bírósági döntéssel, amely elmarasztal, vitatkozni nem tudok, de számomra elfogadhatatlan, és hiszek benne, hogy be tudom bizonyítani az igazamat.

Annak érdekében, hogy ennek a díjnak a fényét és a méltóságát ne árnyékolja be a személyem és a velem kapcsolatos ügy, és más kitüntetéssel jutalmazottakat ne érjen kellemetlenül, úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy nem tartom magam méltatlannak a díjakra, a mai nappal mindkét komoly és zene munkásságom szempontjából is valamint a teljes életművem szempontjából is fontos díjról lemondok, és visszaadom tisztelettel a Köztársasági Elnök Asszonynak.

Egyéb díjaimmal, díszpolgári kitüntetéseimmel ugyanígy járok el, és visszaszolgáltatom mindazokat.

Társadalmi szerepvállalásomat ugyanolyan fontosnak tartom, mint eddig az elmúlt 3 évtizedben, de ezeket anonim módon a nyilvánosság kizárásával végzem, kivéve, ahol a támogatási cél eléréséhez elengedhetetlen a nyilvánosság, a széles körű ismertetés.

Őszintén reménykedem abban, hogy az ügyemmel kapcsolatos további jogorvoslatokat követően olyan eredményt hoznak, hogy ismét méltó leszek a nagy nyilvánosság előtt is díjaim viselésére úgy, hogy ez senkiben ne okozzon rosszallást, és a további jogorvoslatok, melyek bizonyíthatják az általam vallottakat, további elismerések és díjak is gazdagíthatnak, melyek az elmúlt 8 évben legalább ugyanolyan tehetségem, szorgalmam és kitartó munkásságom ellenére elmaradtak.

Tisztelettel:

Galambos Lajos – Lajcsi


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.