Celeb

Járai Máté: „Munkaholista vagyok, szeretem, ha pörög körülöttem az élet”

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.20 | 10:15

A Jászai Mari-díjas színész édesapja halála miatt az év végét fájó szívvel zárta. Máté feleségével, Kírával töltődött fel és újult erővel vágott neki a munkának.

A színészt nem hagyják unatkozni, két színházban is játszik, és emellett tévés feladat is vár rá.

„Melankolikus, nosztalgiázással teli időszak volt az év vége. Nálam egy haláleset mindig amolyan romantikus visszaemlékezés. Két éve karácsonykor édesanyámat veszítettem el, amire a mai napig fájó visszagondolni, ezért a karácsony számomra nem csak a szeretet ünnepe, hanem a szomorúságról és az emlékekről is szól. Ugyanakkor az újév reményekkel teli, Kírával elképesztő utazásokon vagyunk túl. Az ember próbálja valahogy összehozni, hogy a magán- és a szakmai élete is rendben legyen, de ez az ideális állapot ritkán adatik meg. Ugyan boldog párkapcsolatban élek, de a veszteség ugyanúgy a magánéletemhez tartozik” – meséli Máté, aki jelenleg hét darabban játszik és egy új vetélkedőt is forgat majd.

„Ahogy mondani szokták, munkaholista vagyok, szeretem, ha pörög körülöttem az élet. Soha nem misztifikáltam túl a színészi létet, de iszonyatosan nagy dolognak tartom, hogy  két-három órára eltudjuk feledtetni a problémákat, amivel a közönségnek sokat adhatunk. Két színházban is tevékenykedem, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház lett az otthonom, ahol négy szerepet is játszom: az egyik kedvencem, a Miniszter félrelép, a másik pedig a Ne most, drágám!, amiben 25 éves barátságunkkal a hátunk mögött, Nagy Sanyival játszunk. A Luxemburg grófja is műsoron van, és a Meseautó is őrületes siker, amelyben Kabos Gyula szerepét, Halmos Aladárt alakítom, ami igazi jutalomjáték. Emellett a Győri Nemzeti Színházban is szerepelek három darabban, amit nagyon élvezek, már csak azért is, mert tizenegy évet voltam náluk, örülök, hogy a régi kollégákkal is tudok találkozni. Minden összevetve jó időszakot élek meg, remélem, megmarad ez a lendület” – tette hozzá a színész.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló