Celeb

Lehetséges, hogy Fülöp herceg halála kibékíti Vilmost és Harryt?

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.12 | 07:18

Sir John Major volt brit miniszterelnök ebben reménykedik.

Paul ELLIS / AFP

Sir John, aki 1990 és 1997 között volt az Egyesült Királyság kormányfője a Konzervatív Párt élén, a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva úgy fogalmazott: a súrlódásoknak, amelyek “értesüléseink szerint” a két fiatal herceg között felmerültek, a lehető leghamarabb véget kell vetni.

“Közösek az érzelmeik, közös a nagypapájuk halála feletti gyászuk. Úgy gondolom, itt a megfelelő pillanat a kettejük közötti bármiféle nézeteltérés rendezésének, ha ilyenek léteznek” – mondta a veterán brit politikus. John Major évtizedek óta szoros személyes kapcsolatot ápol Vilmossal és Harryvel, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő első- és másodszülött fiával.

Harry és bátyja, Vilmos – az Egyesült Királyság majdani uralkodója – az elmúlt hónapokban számos egyértelmű jel és félhivatalos beszámoló szerint eltávolodott egymástól, és viszonyuk korántsem felhőtlen. Nem cáfolt értesülések szerint Vilmos különösen rossz néven vette, hogy öccse tavaly visszalépett a brit királyi család magas rangú tagjaként addig ellátott hivatalos feladataitól és amerikai feleségével, Meghan Markle-lal együtt az Egyesült Államokba költözött.

Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő férje pénteken hunyt el életének századik évében. Temetésére, amely április 17-én, jövő szombaton lesz a királyi család windsori rezidenciáján, Harry herceg is hazautazik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló