Celeb

Antonio Banderas legalább olyan zseniálisan magyarázza a spanyol szlenget, mint ahogy Picassót alakítja

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.25 | 14:53

A 10 részes sorozat, amiben a spanyol színész a spanyol festőt alakítja, április 22-e óta látható a NatGeo műsorán. Ez a második évada a National Geographic Géniusz-szériájának, az első Einsteinről szólt.

A Picassóról szóló 10 részes sorozat április 22-én egy dupla epizóddal nyitott a National Geographic műsorán, a további részek pedig vasárnaponként láthatók majd, mindig este 20 órától. Pablo Picassót a ma már életében zseninek kikiáltott festőt nem más alakítja, mint a Pedro Almodovar és Roberto Rodriguez filmekből ismert Antonio Banderas. Azt mindig is tudtuk, hogy ha jó kezekbe kerül és jó szerepet kap, akkor a spanyol színész csodákra képes, és ez a festő életét feldolgozó tévésorozat esetében is így áll. Hozsannákat zengenek Banderas alakításáról. akinek Picassóvá alakulása egyszerűen hátborzongatóan hiteles.

Mint a színész elmondta, már jó ideje, szinte születése óta kerülgetik egymást az isteni Pablóval. Mindketten Malagában születtek, pár utcányira egymástól, és Banderas nap mint nap elment a festő szülőháza előtt. Aztán később többször is felkérték arra, hogy játssza el Picassót, de mindig visszautasította, mondván: nem eléggé érett ahhoz, hogy elvállalja a szerepet, és nagyon mély tisztelet is él a színészben a festő iránt. A Géniusz második, Picassóról szóló évadára viszont azonnal rábólintott. Egyfelől mert 59 évesen már alkalmasnak találta magát a szerepre, másfelől pedig nagyon tetszett neki a forgatókönyv összetettsége, mélysége, és bátran kijelenthetjük: Antonio Banderas élete egyik legjobb alakítását nyújtja benne.

Az alábbi videóban viszont nem színészi nagyságáról, hanem remek humoráról ad tanúbizonyságot a színész, aki a spanyol szleng bizonyos kifejezésiet magyarázza el. Minimális angolnyelv-tudás kell ugyan hozzá, vagy minimum egy szótár, de akkor viszont nagyon szórakoztató lesz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló