Celeb

Megszólalt a kardiológus: ezt gondolja Gálvölgyi János ügyéről

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.14 | 17:22
  • trendindex: 7

Nem lenne vizsgálat, ha nem egy ismert emberről lenne szó?

Gálvölgyi Jánost szerdán szállították kórházba lányai, mivel a mentők hosszú várakozás után sem érkeztek meg. A színésznek légzési nehézségei voltak és félrebeszélt. A kórházba szállítást követően az intenzív osztályra került, ahol lélegeztetőgépre tették. Állapota a hozzátartozói szerint súlyos, de stabil.

Az Országos Mentőszolgálat egy minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, melyben megállapították, hogy valóban hibásan cselekedtek Gálvölgyi ügyében, elmondásuk szerint a mentésirányító rosszul mérlegelt, amikor a kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta és el is marasztalták. Elrendelték azt is, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Az ATV-nek egy kardiológus név nélkül nyilatkozott és elmondta, a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből, hogy mekkora a baj:

Erre vannak kiképezve, tehát ezt fel kell tudni megfelelő és célzott kérdésekkel ismerni

– magyarázta a szakember, kiegészítve azzal, hogy egy tüdőembóliás beteget tilos mozgatni, de a hozzátartozók ezt természetesen nem tudhatták.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló