Celeb

Meghan Markle bevallotta: a faji alapú diszkrimináció őt is sújtotta egész életében

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.03 | 16:18

Az exhercegnő a People magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy félvérként élete során rengeteg nehézséggel kényszerült szembenézni.

Köztudomású tény, hogy Meghan Markle édesapja fehér, édesanyja pedig fekete bőrszínű, ezért ő maga félvérnek számít. Bár viszonylag elfogadó közegben nőtt fel Amerikában, az exhercegnőnek rendszeresen szembe kellett néznie azzal, hogy “másképp bánnak” vele bőrszíne miatt: feltételezik, hogy kevésbé művelt, intelligens és szabálykövető. És ami még ennél is rosszabb, több alkalommal hallotta, amint édesanyját egyszerűen “leniggerezik” a háta mögött.

“Szerencsére nem mindenki gyűlölettel vagy lekezelő módon állt hozzánk, azt viszont mindig is éreztem, hogy más vagyok, másképp bánnak velem a bőrszínem miatt. És akkor én még azok közé a szerencsések közé tartozom, akik elég jó körülmények között nőttek fel, úgyhogy el tudom képzelni az a fajta diszkriminációt, amivel a legszegényebb sorsú gettólakóknak kell szembenézniük”

– reflektált Meghan a People magazinnak adott interjújában a rendőri brutalitás áldozatául esett fekete férfi, George Floyd tragédiájára.

Tény, hogy ötven évvel ezelőtt még az is elképzelhetetlen lett volna, hogy a királyi családnak színesbőrű tagja legyen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

“If there was a wrong, if there is a lack of justice, and there is an inequality, then someone needs to say something.” -Meghan Markle 🖤

Meghan Markle (@hrhofsussex) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló