Celeb

Madonna a VMA-n magát ajnározta Aretha Franklin helyett

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.21 | 11:50

A pop 60 éves királynőjét kérték fel arra, hogy emlékezzen meg a csütörtökön elhunyt soul-és gospel-ikonról, Aretha Franklinról. Úgy volt vele, hogy ő maga viszont azért mégis csak izgalmasabb téma.

Madonna tíz percet kapott arra, hogy néhány szóban tisztelegjen az óriási hatású énekesnő előtt. Franklin minden idők egyik legsikeresebb, legtöbb lemezt eladó művésze, a soul stílus megteremtése gyakorlatilag az ő nevéhez fűződik, ő a volt az első nő a Rock’n’Roll Hírességek Csarnokában. Rendkívül mélyről küzdötte fel magát: bántalmazó, elvált apa, korán elhunyt anya, 12 és 14 éves korában már szült, többször abuzív kapcsolatból kellett menekülnie.

Madonna azonban mégsem a komoly életpálya és a mögötte rejlő nehéz sors ellentmondásait fejtegette beszédében, hanem arról emlékezett meg, amikor fiatal, feltörekvő énekesnőként egyedül Aretha (You Make Me Feel Like) A Natural Woman című dalának acapella-változatát érezte elég erősnek ahhoz, hogy egy meghallgatáson előálljon vele.

A tízperces megemlékezés a továbbiakban is főként Madonnáról szólt, amit a Black Lives Matter nevű emberi jogi szervezet vezetője, Alicia Garza a következőképp kommentált: “A fehér privilégiumnak nincs határa. Aki megbízta Madonnát ezzel a feladattal, azt kéne azonnal kirúgni”!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló