Celeb

A legnagyobb sztárok idén Obama Szabadság-medáljának díjazottjai

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.23 | 07:46

Tom Hanks, Bruce Springsteen és Michael Jordan is részesült a rangos elismerésben.

Tom Hanks, by Chip Somodevilla / Getty Images
Tom Hanks, by Chip Somodevilla / Getty Imagesfotó: Chip Somodevilla / Getty Images

Amerika legelőkelőbb kitüntetését, az Elnöki Szabadság-medált érdemelte ki a bevezetőben felsorolt hírességeken kívül Diana Ross, Michael Jordan és Ellen DeGeneres is. A leköszönő elnök kedden a Fehér Házban nyújtotta át a díjat, ami a hivatalos állásfoglalás szerint

az Egyesült Államok biztonságát vagy nemzetközi hírnevét előmozdító, illetve a világbékéért vagy más lényeges, közérdekű erőfeszítésért”

kapható meg, legalábbis a Rolling Stone szerint. Bruce Springsteen, a „Főnök” és munkássága például az amerikai értékeket testesíti meg:

A történetek, amelyeket elmesél, szövegeiben és epikus koncertjein is hordozzák az amerikai zene kulcsfontosságú jegyeit, és segítenek megvalósítani az „Amerikai álmot”.

Robert De Niro, Bill és Melinda Gates is az Obama elnök által személyesen kiválasztott díjazottak közt volt idén, mely döntését így támasztja alá:

Tudósok, emberbarátok, közéleti szereplők, sportolók és művészek: ez a 21 egyéniség nagyot lendített Amerikán, világszerte is milliókat inspirálva. Nem számít, ki honnan jön, a lényeg, hogy megragadták a lehetőséget, hogy nemzetünket jobbá tegyék.

A jövő évi díjazottak tippjeit kommentben írhatod.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló