Celeb

A csendet megtörő nők egyike, Taylor Swift elmesélte, ki és hogyan zaklatta szexuálisan, sőt tanácsot is adott

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.07 | 14:50

Az énekesnő a Denver-i rádió egyik műsorvezetőjét perelte, és nyert is ellene bő 4 hónappal ezelőtt.

Taylor Swift. Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images for Victoria’s Secret.

Taylor Swift egyike azoknak a nőknek, aikket tegnap a Time magazin csoportosan az év embere megtisztelő titulussal illetett. Az énenekső egy David Mueller nevű rádiós műsorvezetőt panaszolt be, aki 2013-ban egy eseményen, miközben fotózták őket egy emberekkel teli teremben, benyúlt a lány szoknyája alá hátulról és megmarkolta a fenekét. Swift jelentette az esetet a férfi feletteseinek, és ki is rúgták a munkahelyéről. Csakhogy Mueller nem hagyta annyiban a dolgot, hanem rágalmazásért beperelte 3 millió dollárra az énekesnőt, aki pedig visszaperelte őt egyetlen dollárra, mert nem a pénz számít, hanem az igazság. Idén augusztusban zárult le az ügy, a bíróság pedig Swiftnek adott igazat. De az egy dollárt még mindig nem kapta meg Muellertől.

Taylor Swift azért állt ki a nagy nyilvánsság elé az üggyel, mert eléggé felháborította a férfi gátlástalansága, hogy ahelyett, hogy kussolna és megváltozna, ellentámadásba lendült és horribilis összegre perelte őt. Az énekesnő pedig példát akart ezzel statuálni, mert nem biztos, hogy minden szexuálisan zaklatott, sértett fél olyan erős, mint ő, hanem lehet, hogy egy könnyen sebezhető kezdő művész, aki nemhogy pert nyerne, hanem inkább összeroppanna ilyen súly alatt. De Swiftet az is dühítette, hogy Mueller ügyvédje szabályszerűen zaklatta őt és az édesanyját is, akit egészségileg is megviselt az ügy. A legfőbb támasza ebben az időben egy másik énekesnő, Kesha volt, aki előtte már sikeresen megnyert egy hasonló pert, bár egy teljes éve ráment a küzdelemre. Most már persze kész kevés indulattal visszaemlékezni.

Volt egy pont, amikor úgy döntöttem, teszek a tárgyalótermi etikettre, és nem fogok finomkodni. Mindent úgy mesélek el, ahogy volt. Szerintem még soha nem volt olyan bírósági tárgyalás Colorado-ban, ahol annyit hangzott volna el a segg szó, mint nálunk.

Tanácsként pedig annyit üzent a szexuálisan zaklatott nőknek és férfiaknak, és mindazoknak, akiket még csak eztán fognak zaklatni, hogy

ne hibáztasd magad, de azt se hagyd, hogy mások hibáztassanak, és hiába telt el az eset óta 15 perc, nap vagy év, a szexuális zaklatást nem szabad annyiban hagyni, mert akkor továbbra is sebezhető maradsz.

Radio DJ David Mueller groped Taylor Swift during a photo op in 2013. She reported him to his radio station, KYGO, and he was terminated. He said her accusations were false and sued Swift. She countersued for $1 and won. “When I testified, I had already had to watch this man’s attorney bully, badger and harass my team, including my mother … I was angry. In that moment, I decided to forgo any courtroom formalities and just answer the questions the way it happened. This man hadn’t considered any formalities when he assaulted me … Why should I be polite? I’m told it was the most amount of times the word ass has ever been said in Colorado federal court.” (Mueller’s lawyer did not respond to multiple requests for comment.) @taylorswift is among the Silence Breakers, TIME’s Person of the Year. Read the full story on TIME.com. Photograph by Billy & Hells for TIME. #TIMEPOY

TIME (@time) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló