II. Erzsébet

Kiderült, hány órával a bejelentés előtt halt meg Erzsébet királynő

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.09 | 09:48
  • trendindex: 12

A protokoll szerint a kormányfőnek azonnal szólni kell, így tehát kiderült, hogy mikor hunyt el pontosan.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, tegnap este 18 óra 30 perckor jött a tragikus hír: meghalt II. Erzsébet királynő. A Buckingham-palota már 12 óra 39 perckor bejelentette, hogy a brit uralkodó orvosi felügyeletre szorul, valamint a család is rögtön Balmoralba sietett, ezért sejteni lehetett, hogy nagy a baj.

A brit miniszterelnök, Liz Truss a tegnap esti beszédében bejelentette, hogy 16 óra 30 perckor értesítették a királynő halálhíréről.

A protokoll szerint a kormányfőnek azonnal szólni kell, így tehát kiderült, hogy mikor hunyt el pontosan a 70 évet uralkodó II. Erzsébet.

Ennek értelmében két órán keresztül titkolták a királynő halálhírét a nyilvánosság elől. Ennek az oka az is lehetett, hogyan a királyi család tagjai úton voltak Skóciába.

Vilmos herceg, András herceg, Eduárd wessexi gróf és a felesége, Zsófia wessexi grófné közösen utaztak el, Harry herceg pedig este 8 körül érkezett csak meg

– írja a Sky News.

Erzsébet királynő trónörököse, III. Károly király lett. A 73 éves király az éjszakát, Balmoralban töltötte a feleségével, Kamillával, de ma már visszatérnek Londonba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló