II. Erzsébet

Világrekorder portré készült II. Erzsébetről – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.08 | 14:18

A világ legnagyobb II. Erzsébet-portréját rajzolta az égre repülőjével egy pilóta, hogy jótékony célra gyűjtsön vele pénzt.

Amal Larhlid egy kis Piper PA-28 géppel csütörtökön két óra alatt rajzolta az égre a néhai uralkodó koronás arcképét. Az összegyűlt pénzt a brit Hospice szolgálat kapja.

ADRIAN DENNIS / AFP

A portré, amit a ForeFlight repüléstervező program segítségével készített, 104 kilométer hosszú és 64 kilométer széles volt. A királynő arca Oxford fölé esett, a koronája Milton Keynestől Warwickshire-ig húzódott, a koronagyémánt pedig éppen Northampton fölé jutott.

Sok generációt inspirált, hetven évig szentelte magát az ország szolgálatának

– írta a királynőről Larhlid a JustGiving adománygyűjtő oldalon.

Hiszek az emlékezés és a megbecsülés erejében olyan időkben, mint a mostani fűzte hozzá hangsúlyozva, hogy a portrét a királynő iránti tisztelete kifejezéseképpen rajzolja az égre.

Eredetileg keddre tervezte a repülést, de a rossz időjárás miatt csütörtökre kellett halasztania. Larhlid elmondta, hogy a legnehezebb a korona felrajzolása volt az éles kanyarok miatt.

Olcsón nyaralnál Cipruson? Mutatjuk hogyan lehetséges, nézz bele te is a videóba!

A sikeres vállalkozás után az adománygyűjtő oldalon már több mint ezer font (482 ezer forint) gyűlt össze a kitűzött ötezer fontból (2,4 millió forintból).


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló