Sztárok

Quimby és 30Y számokat dolgozott át a Hahó Együttes gyerekeknek

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.12 | 17:24

Itt a Tyúkhúr című lemez, amelyen Kardos-Horváth Jánosék mai magyar alternatív slágereket értelmeztek újra.

Tyúkhúr címmel mai magyar slágereket dolgozott át gyerekek számára a Hahó Együttes, a Kaukázus zenekarból ismert Kardos-Horváth János formációja.

“Néhány éve volt egy gyerekeknek szóló saját műsorom a Petőfi Rádióban Anyám tyúkja címmel. Mindig behívtam egy-egy kollégát, akinek a dalát átdolgoztam kicsiknek szóló szöveggel és együtt előadtuk. Mintegy harminc adás ment le, ennyi dal született, közülük a legjobban sikerült tizenegy darab került rá a Tyúkhúr című lemezre”

– mondta Kardos-Horváth János az MTI-nek.

A Quimby Most múlik pontosan című slágeréból ovisok Ballagós dala lett, a Honeybeast A legnagyobb hős című számából Apa a legnagyobb hős, a 30Y Bogozd kijából Jencike (aki felrúgta a fára a labdát), a Soerii & Poolek Valahol messze című felvételéből Maradjon fekve, lefáradt szülőkkel egy buli másnapján, a Maszkura és a Tücsökraj Lady Maga című száma pedig Anya parázikká változott.

“A lemezen az eredeti előadók közül csak Tarján Zsófi szerepel a Honeybeastből, a többit én éneklem egyedül, főleg egyeztetési problémák miatt nem lett több közreműködés. A Hahó Együttes koncepciója nem változott, elsősorban az óvodásokat és a kisiskolásokat, illetve szüleiket akarjuk szórakoztatni a muzsikánkkal”

– fejtette ki a zenész. A csapat célja a kicsik terelése az ökotudatosság, a környezetvédelem, az állatok szeretete, az egészséges táplálkozás felé.
A Hahó Együttesben Kardos-Horváth János (ének, gitár) mellett Domokos Tibor (ének, szintetizátor, basszusgitár, gitár), Fodor Balázs (ének, furulya) és Prommer Patrik (dob, cajun) szerepel. A Tyúkhúron van Konyha-, Belmondo-, Marge-, Ocho Macho- és Supernem-feldolgozás is.

Kardos-Horváth János 2013 óta négyszer járt buddhista zarándokúton Észak-Indiában és Nepálban, legutóbb idén.

“Vittem magammal egy okostelefont és végigfilmeztem, kommentáltam a tavalyi utat. Ebből egy fiatal filmes, Laky Dóra bevonásával lett egy egyórásra összerendezett anyag, amiből készült egy DVD. A címe Xenofóbia, ami sok mindenre utal. Néhány moziban, Pesten, vidéken és Erdélyben is lehet majd látni” – tette hozzá.

A Hahó Együttes vasárnap fellép a Múzeumok majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban.

(MTI)

Kiemelt kép: Hahó Együttes

 Nuus.hu
Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
MTI
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló