Deluxe

A Leica legújabb modellje leginkább riportereknek készült

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.27 | 15:18

A Leica bemutatta legújabb, limitált kiadású fényképezőgépét, amelyet leginkább fotóriportereknek szánnak

Az új Leica M10-P „Reporter”, amint a neve is mutatja, inkább fotóriporterek, mint hobbisták felé irányul. A limitált kiadású Leica fényképezőgép kialakítását az alapján tervezték, hogy a fotóriporterek mit várnak el egy fényképezőgéptől. Ezért a legyen a legkevésbé feltűnő, illetve a lehető legdurvábbak legyenek és minden körülmény között bírják a kiképzést.

Az M10-P „Reporter” kemény, karcálló sötétzöld felületet kapott a felső és az alsó lemezen, valamint a test körül fekete Kevlar páncélzat található. A Leica szerint a limitált kiadás „a legnehezebb körülmények közben is megfelelő”.


A limitált kiadás a márka M-10P kameráján alapul, legfőbb jellemzője a diszkrét megjelenés, még a ikonikus piros Leica-pont is hiányzik, továbbá ez a leghalkabb az M kamerák közül. A gép a gyártó szerint patinásodni fog, amely kétségtelenül jól fog állni neki.

A Leica már elérhetővé tette a különlegességet, de nem árt sietni, hiszen a Leica M10-P “Reporter”-ből csak 450 készül, 8795 dolláros áron, ami csak 1000 dollárral drágább, mint a szokványos M10-P.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló