Deluxe

Ekkora luxusban él Roman Abramovics- mutatjuk mennyire gazdag egy igazán gazdag

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.04 | 15:48
  • trendindex: 5

Oroszország ukrajnai inváziója ráirányította a világ figyelmét az orosz oligarchákra és milliárdosokra, számos ország követeli ingatlanjaik lefoglalását, hogy még nagyobb nyomást gyakoroljanak Vlagyimir Putyinra.

Köztük van Roman Abramovics is, aki vélhetően Oroszország 11. leggazdagabb embere 13,5 milliárd dolláros vagyonával. A Chelsea futballklub tulajdonosaként is híres, az 56 éves férfi azonban tegnap bejelentette, hogy a folyamatban lévő háború és annak következményei miatt eladja a klubot. Íme néhány Abramovics tulajdonában lévő lenyűgöző és rendkívül drága játékszer, amelyeket a szigorú szankciók miatt lefoglalás fenyeget.

Az Eclipse

Az Eclipse szuperjacht Abramovics flottájának koronaékszere. A becslések szerint 600 millió és 1,5 milliárd dollár közötti értékű Eclipse továbbra is a valaha épített legdrágább szuperjacht, annak ellenére, hogy még 2010-ben adták át. Az ultraluxus hajó 162,5 méter hosszú, és ezzel a világ legnagyobb szuperjachtja volt, amikor több mint egy évtizeddel ezelőtt elhagyta a Blohm+Voss hajógyárat, miután elkészült.

A szuperjacht 36 vendéget tud befogadni a 66 fős legénységgel együtt, és csak a tulajdonos fedélzete 56 méter hosszú. Fel van szerelve rakétaelhárító rendszerrel, golyóálló üveggel és páncéllemezzel is. A hajó 16 méteres úszómedencével rendelkezik, amelynek talapzata felemelhető, így a terület táncparketté alakítható. Ha ez még nem lenne minden, a jachton három helikopter is elfér.

 

Solaris szuperjacht

Nem az Eclipse az egyetlen grandiózus szuperjacht Abramovich flottájában. A Solaris ugyanolyan lenyűgöző, mint az Eclipse, bár egy kicsit kisebb, 138,6 méteres hosszával. A luxushajó tavaly készült el, ára pedig vélhetően 500 millió dollár felett van, így ez a világ második legdrágább jachtja.

A Solaris tervezője az ausztrál Marc Newson volt, és a Lloyd Werft építette a németországi Bremerhavenben. A kolosszális hajó nyolc fedélzettel és 48 kabinnal rendelkezik, amelyekben akár 36 vendég és 60 fős személyzet is elfér. A Solaris 20 nagysebességű jet-skiből álló flottillával és egy fedélzeti helikopterrel is rendelkezik, hogy a vendégeket a partra szállítsa.

Boeing 787-8 Dreamliner

Abramovics magántulajdonban lévő Boeing 787 Dreamliner a legújabb játékszer, amellyel több milliárd dolláros flottája bővült.

A repülőgépet a világ legdrágább magánrepülőgépének is tartják, alapára 250 millió dollár, a további testreszabások és felszerelések pedig további 100 millió dollárral növelik a költségeket. A Dreamlinert állítólag tavaly adták át az orosz mágnásnak, és úgy tudni, hogy eredetileg 2015-ben épült a svájci PrivatAir légitársaság számára, amely 2018-ban csődbe ment.

Abramovics magánrepülőgépének überluxus belső teréről nincsenek fotók, de iparági források azt állítják, hogy az utastér 50 utas befogadására lett átalakítva és a milliárdos ízlése szerint lett befejezve.

 

Gulfstream

A rövidebb repülésekhez az 56 éves orosz milliárdosnak van egy másik lenyűgöző repülőgépe is, amelyet sok más milliárdos is kedvel: egy Gulfstream G650-es. A magánrepülőgép alapára 65 millió dollár, és számos rekordot tudhat magáénak. Még DJ Khalednek is van egy, míg Elon Musk a modell kiterjesztett hatótávolságú változatát használja.

Az üzleti repülőgépet egy évtizede mutatták be, és 53 láb hosszú utastere a legnagyobbá tette a kategóriájában, amely különböző módon konfigurálható, így 11 és 18 utas is elfér benne. A repülőgép 8000 mérföldes hatótávolsága is az egyik fő oka annak, hogy olyan népszerű az üzleti mágnások körében.

 

Egy helikopterhármas

Abramovicsnak állítólag legalább három magántulajdonban lévő helikopter van a flottájában, amelyekkel rendszeresen lehet látni, ahogyan őt szállítják. Az egyik az Eurocopter (ma már Airbus) EC155 Dauphin, amely egy polgári használatra kifejlesztett, 1997-ben debütált, nagy hatótávolságú, közepes teherbírású személyszállító helikopter.

A helikopter felszereltségtől függően 7-8 millió dollárba kerülhet. A flottához tartozik még egy Eurocopter EC145-ös is. Ez egy kéthajtóműves könnyű haszonhelikopter, amelyet rendszeresen használnak sürgősségi orvosi ellátásra és kutatásra és mentésre is. Egy EC145-ös átlagos kikiáltási ára 3,5 millió dollár körül van.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló