Deluxe

Bidennek további két évet kell várnia a 3,9 milliárd dolláros új Air Force One-ra

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.09 | 08:20

Végtelen fennakadások és furcsa incidensek után továbbra is várnia kell az elnöknek.

Biden elnök csak akkor repülhet a következő generációs Air Force One-on, ha megnyeri a második elnöki ciklusát is. Egy védelmi minisztériumi tisztviselő szerint a 3,9 milliárd dollár értékű Air Force One két repülőgépének gyártása újabb akadályokba ütközött, így az eredeti 2024-es határidő további 24 hónappal kitolódott. A Boeing azt állította, hogy a közelmúltban bekövetkezett gyári fennakadások és a világjárvány okozta ellátási láncproblémák okolhatók a késésekért.

A Wall Street Journal friss híradása azonban rámutatott, hogy a késedelmet

egy gyártási baleset okozhatta, amelynek következtében az Air Force One egyik repülőgépe megsérült.

A beszámoló szerint az incidens akkor történt, amikor a Boeing személyzete megpróbálta a repülőgép súlyát egy állványszerkezetről emelőszerkezetekre áthelyezni, amelyek nem bírták el a hatalmas súlyt. A meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a jelentés kitér arra is, hogy a projektben dolgozó egyik alkalmazott nem rendelkezett megfelelő igazolvánnyal a munkához, egy másik dolgozó pedig megbukott a drogteszten. Az amerikai légierő azonban azt állítja, hogy az emelő incidens nem okozott kárt a repülőgépben.

A Boeing emelőműveletei során az év elején egy VC-25B repülőgépen végzett emelési műveletek során egyes részek túllépték a határértékeket. A helyzetet korrigálták, és intézkedéseket tettek a megismétlődés megelőzésére. A repülőgép nem sérült meg

– mondta a légierő szóvivője a The Hillnek.

Az Air Force One két új repülőgépét, amelyek a közel 30 éve szolgálatban lévő, elöregedő elődöket váltják majd fel, azóta övezi vita, hogy a Trump-kormányzat 2018-ban a Boeingnek ítélte oda a 3,9 milliárd dolláros szerződést. A korábbi elnöki eseményen elhangzott, hogy az új Air Force One-ok új színösszeállításúak lesznek.

Piros, fehér és kék lesz, ami szerintem helyénvaló

– tweetelte Trump.

Tavaly az egyik gép fedélzetén két kis tequilás üveget találtak, ami miatt a Boeing vizsgálatot indított. Még ha a Boeing 2026-ra le is tudja szállítani a két elnöki repülőgépet, Biden már a második ciklusa felénél jár, ha újraválasztják.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.