Életmód

Pár dolgot te is elleshetsz a self-made milliomosoktól

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.16 | 06:45

Mindenkinek el kell kezdenie valahol: még a milliomosoknak is. Úgy tűnik vannak közös vonásaik azoknak, akik önerőből lettek gazdagok, és sikeresek.

Thomas C. Corley öt évig figyelte meg 177 önerőből lett milliomos mindennapjait, és szokásait. Felfedezte, hogy vannak olyan közös pontok, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki mennyire lesz sikertelen, vagy sikeres az életében. A jó hír az, hogy a szokásainkon változtathatunk: íme néhány az önerőből lett, self-made milliomosok szokásai közül, a többi már csak rajtunk múlik.

Rengeteget olvasnak

A gazdag emberek inkább jól tájékozottak, és olvasottak szeretnének lenni, és nem a szórakozást keresik.

88 százaléka a gazdag embereknek legalább 30 percet tölt olvasással egy nap, hogy fejlessze önmagát, és megtudjon valami újat.

Corley szerint háromféle könyvet olvasnak a legtöbbször: sikeres emberek önéletrajzát, történelmet, és önsegítő könyveket.

(Fotó: Pixabay/ Pexels)
(Fotó: Pixabay/ Pexels)

Sportolnak

75 százaléka a self-made milliomosoknak 30 percet, vagy még többet sportol.

A kardio nem csak a testnek tesz jót, az agy is meghálálja

–  írja Corley könyvében. Ha mozogsz, megnövekszik a glükóztermelés a testedben, ami az agy üzemanyaga: minél többet mozogsz, annál jobban pörög az agyad.

(Fotó: Pixabay/Skize)
(Fotó: Pixabay/Skize)

Sikeres emberekkel töltik az idejüket

Kerüld a negatív kisugárzású embereket, mert rossz hatással vannak rád.

Annyira vagy sikeres, mint azok az emberek, akikkel kapcsolatban állsz.

A sikeres emberek mindig olyan emberekkel veszik körül magukat, akik célorientáltak, optimisták, és lelkesek.

Tűzz ki saját célokat

A legfontosabb, hogy fogalmazd meg a saját céljaidat, és vágyaidat, ne valaki más álmát próbáld megvalósítani. Ne ess abba a hibába, hogy a szüleid vágyait igyekszel elérni: ha te teljesen más pályát képzelsz el magadnak, azt szívesebben fogod csinálni, és sokkal jobb is lehetsz benne.

A szenvedély a munkát szórakozássá teszi: energiát ad, és segít túljutni a rosszabb pillanatokon.

Ki korán kel…

Ez a későn kelők számára elsőre nem valami jó hír: az önerőből lett milliomosok közel 50 százaléka három órával azelőtt kel fel, mielőtt még dolgozni indulnának. A lényeg az, hogy ebben a három órában te uralod az idődet:

Sokszor nem úgy alakul egy nap, ahogy szeretnénk: dugóba keveredünk, elhúzódik egy találkozó, vagy valami más keresztülhúzza a terveinket. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy az irányítás nem a mi kezünkben van.

Ha korán kelsz, akkor van időd a három legfontosabb dologra, amit szeretnél elvégezni aznap, és így te uralod az idődet. Ez önbizalmat ad, hogy igenis te irányítod az életedet. Tehát ki az ágyból!

(Fotó: Pixabay/ Wokandapix)
(Fotó: Pixabay/ Wokandapix)

Több lábon állnak

Az self-made milliomosok soha nem egyetlen egy bevételi forrásra alapoznak. Corley megfigyelése alapján 65 százalékuknak a mágikus hármas szám jött be, ami azt jelenti, hogy legalább három csatornán keresztül volt bevételük, mielőtt megkeresték volna az első milliójukat.

Mentorokra is támaszkodnak

A sikeres mentorok nem csak pozitív hatással vannak az életedre, hanem aktívan részt vesznek a sikereidben azzal, hogy megmutatják neked, mit érdemes megtenni, és mi az, amit jobb, ha elkerülsz. Átadják a saját mentoroktól szerzett tudást, és tapasztalataikat, amikből te is sokat tanulhatsz.

Pozitív látásmód

A hosszú távú siker csak akkor érhető el, ha alapvetően pozitívan szemléled a világot. Corley megfigyeléseiben a pozitivitás volt a legfőbb jellemzője a self-made milliomosoknak.

Figyeld meg, hogy milyen sokszor vannak negatív gondolataid, és elhiteted magaddal, hogy nem vagy elég jó, esetleg addig halasztod a dolgokat, ameddig csak lehet. Ha már tudatában vagy annak, hogy sokszor rossz véleménnyel vagy magadról, esetleg a környezetedről, akkor könnyebb lesz változtatni.

Nem követik vakon a többieket

Annyira szeretnénk a társadalom részévé válni, hogy majdnem mindent megteszünk annak érdekében, hogy kitűnjünk a tömegből.

Sok ember azért nem lesz sikeres, mert nem mer kilépni a komfortzónájából, inkább a többieket követi. Állj ki az ötleteidért, tűnj ki a tömegből: alkosd meg a saját közegedet, és vedd rá a többieket, hogy csatlakozzanak.

 ajánlja Corley.

A jómodor elengedhetetlen

Bizony, ők nem felejtik el a másik születésnapját, és az esküvőkön is biztosan lehet rájuk számítani. Nem a desszertvillát fogják meg a főételhez, és mindig a megfelelő ruhában tűnnek fel egy fontos eseményen.

(Fotó: Pixabay/ Unsplash)
(Fotó: Pixabay/ Unsplash)

Segítenek másoknak

Azzal, ha más sikerorientált embereket segítünk, mi is sokat tanulunk, és a mi sikereinkben is fontos szerepe lehet. A legjobb, ha olyan csapatot hozol össze, ahol mindenki számára a siker a legfontosabb, akárcsak neked.

Gondolkodnak

A siker kulcsa az, hogy elegendő időt fordítsunk arra, hogy átgondoljuk a dolgainkat. A self-made milliomosok is ezért gondolkoznak legalább 15 percet minden nap. Átgondolják, hogy mi mindent tehetnének további sikereik érdekében.

(Fotó: Pixabay/ Unsplash)
(Fotó: Pixabay/ Unsplash)

Kíváncsiak a kritikára

Sokan nagyon tartanak mások kritikájától, pedig a legjobb módja a tanulásnak az, ha meghallgatjuk a többiek véleményét.

Fontos, hogy meghallgassuk az építő kritikát: elengedhetetlen ahhoz, hogy fejlődjünk.

– teszi hozzá Corley.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló