Életmód

Marvel szuperhős a való életben – mutatjuk a férfit aki orvos, űrhajós és mesterlövész egyszemélyben

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.19 | 07:18

Ismerd meg az egyszemélyes hadsereget: A Navy Seal mesterlövésze, a Harvard orvosa és a NASA űrhajósa

Emlékszel, mennyi menő dolgot akartál csinálni, és mennyi kalandot szerettél volna átélni gyerekkorodban? Nos, Jonny Kim valóra váltotta az álmait azzal, hogy mesterlövész, orvos és NASA-asztronauta lett. És mindezt 37 éves korára tette.

De… hogyan?

– halljuk, ahogy kérdezed.

Ahelyett, hogy főiskolára ment volna, Kim 16 évesen bevonult, majd később a haditengerészethez szegődött. Kim az NBC San Diegónak adott interjújában elmondta, hogy a besorozással kapcsolatos döntése miatt az édesanyja csalódottságában sírva fakadt. Hozzátette:

Nem nagyon tetszett neki. Azt hiszem, sok ázsiai amerikai, legalábbis 20 évvel ezelőtt.

Kim ezután a haditengerészet elit SEAL-csapatának tagja lett, miután elvégezte a Coronado-i Naval Special Warfare-nél kapott kiképzést, és később a SEAL 3. csapathoz osztották be.

Katonai karrierje során Kim több mint 100 harci műveletet hajtott végre, két bevetése során különleges műveleti harci orvosként, navigátorként és mesterlövészként szolgált – és mintha ez nem lenne elég, ezüst- és bronzcsillagot is kapott vitézségéért. És bár a középiskola után egy kis kitérőt tett az egyetemről, amikor besorozták, Kim 2012-ben visszament, hogy megszerezze a matematika alapdiplomáját a San Diegó-i Egyetemen, már egy lenyűgöző katonai karrierrel a háta mögött.

Kim később rájött, hogy a háborús övezetekben szerzett tapasztalatai arra késztették, hogy orvos legyen.

Szenvedélyét követve 2016-ban elvégezte a Harvard Medical Schoolt, és orvos lett. Minden elért eredménye után sem teljesült a vágya, hogy az emberiséget szolgálja. Ekkor döntött úgy, hogy a csillagok felé nyúl. Még 2017-ben Kim jelentkezett űrhajósjelöltnek, és a NASA kiválasztotta űrhajósnak, így ő lett a legelső koreai-amerikai űrhajós.

Miután hosszú és eredményes karrier áll mögötte, Kimet beválasztották a NASA Artemis missziójának tagjává is, és 2024-ben akár a Holdon is sétálhat.

Na, ezt nevezzük mi teljes életnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.