Életmód

Lehull a lepel: Ennyi szexpartner már túl soknak számít

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.04 | 10:18

Egy tanulmány arra kérte a résztvevőit, hogy értékeljék, mennyire lennének hajlandóak randizni valakivel a korábbi szexpartnereinek a száma alapján.

Steve Stewart-Williams és Andrew G. Thomas 188 résztvevőt kértek meg az Egyesült Királyságból, hogy mondják el, mennyire lennének hajlandóak hosszú távú kapcsolatot létesíteni valakivel korábbi szexuális partnereik száma alapján.

123rf

Volt egy „csúcs” a hajlandóságban. Az emberek jellemzően kevésbé voltak nyitottak egy szűzzel való kapcsolatra, mint egy kis tapasztalattal rendelkezővel való kapcsolatra. Két-három partner után azonban a hajlandóság folyamatosan csökkent, körülbelül 9-ből 7-ről négy partner esetében, és körülbelül 9-ből 2-re a 60 partner felettiek esetében.

Másodszor, jelentős átfedést találtak a férfiak és a nők válaszai között. A férfiak valamivel elnézőbbek voltak a kiterjedt szexuális múlttal szemben, mint a nők, de ez a különbség kicsi volt, és ugyanazt a „mintát” követte, mint a nők. Azaz, nagyon kevés bizonyíték volt a „kettős mérce” mellett.

A kutatók szerint a tanulmány igazán meglepő eredménye a görbe„csúcsa” volt. A nulla szexuális partnerrel rendelkezők kevésbé voltak vonzóak, mint azok, akiknek kettő vagy három partnerük volt.

Az emberek kevésbé voltak hajlandóak kapcsolatba lépni egy szűzzel, mint valaki olyannal, akinek kevés számú partnere volt már. A szüzekkel való randevúzási hajlandóság valamivel több mint 6 a 9-ből, ami hasonló érték a hét-nyolc múltbeli partnerrel rendelkezőkéhez.

Forrás: Bien


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.