Életmód

Egy jó lehetőség: offold a Facebookot, és nyugodtabb lesz az életed

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.07 | 09:41

A Facebook szinte elvesztette az eredeti funkcióját, már csak nagyon kevesen mennek fel megosztani bármit. A legtöbben hetente néhány alkalommal lépünk csak be, és akkor is csak azt látjuk, hogy a szülők és a nagyszülők olyan képek alá tagelnek be minket, amik csak nekik viccesek, nekünk pedig inkább kínosak. Főleg hogy az összes ismerősünk látja a felmenőink akcióit. És akkor még nem is hoztuk szóba azokat a posztokat, amiket egyáltalán nem is akarunk látni.

Mivel csak heti pár alkalommal facebookozunk, rendszerint csak akkor tudunk közbelépni, amikor már az összes ismerősünk rajtunk nevet. Szerencsére van egy rendkívül egyszerű megoldás erre a problémára, ami neked is kapóra jöhet. Szimplán deaktiválhatod a Facebook profilodat, amihez kapsz egy útmutatót is.

Ezután a profilod inaktívvá válik, nem tudnak tagelni, a profilod teljesen láthatatlanná válik mindenki számára. Olyan, mintha törölted volna, azzal a különbséggel, hogy bármikor visszaállíthatod abba az állapotba, ahogy otthagytad. Tehát ez egy remek lehetőség, ha kicsit el szeretnél tűnni. Akkor is jól jöhet, amikor munkát keresel, így a jövendőbeli munkáltatóid nem tudnak lecsekkolni téged a Facebookon, amit amúgy 100 százalék, hogy megtennének. Mondjuk ha amiatt kell aggódnod, hogy találnak valami problémásat, akkor valószínűleg nagyobb a baj.

Ha nem mered deaktiválni, mert félsz, hogy lemaradsz valamiről, akkor is van megoldás. Rengeteg személyes beállítás áll a rendelkezésedre, amikkel például megtilthatod, hogy tageljenek egy kép alatt, és azt is beállíthatod, hogy az ismeretlenek mennyit láthassanak a profilodból.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.