Életmód

Horrorba fordult a luxusnyaralás: Kolera ütötte fel a fejét a hajón

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.27 | 10:19

A hajón 2184 utas és 1026 fős személyzet tartózkodik.

Az eset, nagyon hasonlít arra, amikor a Covid-19 járvány csúcspontján a különböző tengerjáró hajók fedélzetén karantént rendeltek el, és az utasok nem szállhattak ki a vírus terjedésének elkerülése érdekében.


Most a Bahamák zászlaja alatt hajózó, 294 méter hosszú, 2002-ben épült Norwegian Dawn állt meg Mauritius szigeténél.

A sziget hatóságai megtagadják a tengerjáró nyaralóinak partraszállását, mert a hajó fedélzetén tartózkodó mintegy 2000 utas közül néhányan – 15-en – hasmenéses tüneteket produkáltak, ami lehet, hogy norovírustól van, de lehet akár kolera

– írta meg a német Bild.

Ennek megfelelően megkezdte a vizsgálatot a hajó fedélzetén, a Mauritius-sziget egészségügyi hatóság 15 munkatársa, akik 15 utastól vettek mintát, hogy megállapítsák a betegségek okát.

A kolera egy rendkívül fertőző, akut gyomor-bélrendszeri fertőzés, amelyet kolerabaktériumok okoznak, és súlyos hasmenéssel és hányással, valamint az azt követő nagy folyadékvesztéssel járhat.

A hajón 2184 utas és 1026 fős személyzet tartózkodik. Közülük mintegy 2000 utas szállt volna ki Port Louisban, miután befejezték a körutazásukat, 2279 új utast pedig a fedélzetre vártak volna.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló