Érdekes

A McDonaldsnak nem volt elég jó a hagyományos szívószál, terveztetett egy újat

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.27 | 07:03

Mérnökök és dizájnerek, prototípuskészítők és folyadékdinamikai szimulációkat futtató tudósok munkájának eredménye az új eszköz.

Ügyes, közel felesleges trükkel próbálja érdekesebbé tenni a McDonalds Chocolate Shamrock nevű új shake-jét. Tervezőmérnökökkel készíttette el hozzá az ízeket tökéletesen kiemelő szívószálat.

A 2.0-s szívószálnak remek, angolul vicces nevet is adtak. Úgy hívják, hogy S.T.R.A.W., azaz Suction Tube Reverse Axial Withdrawal, ami magyarul annyit tesz, hogy reverz axiális folyadékkiszívási cső vagy valami nagyon hasonló. Ha belehalnánk se tudnánk ilyet kitalálni a S.Z.Í.V.Ó.S.Z.Á.L. szóra.

(Forrás: McDonalds)
(Forrás: McDonalds)

A szívószálat az egyedi felhasználói élményekre, speciális tárgyakra specializálódott San Francisco-i JACE dizájnstúdió és a valóban ipari termékek megtervezésével foglalkozó NK Labs szakemberei közösen hozták létre. A két csapat korábban a Google által előbb felvásárolt majd megszüntetett Project Ara moduláris okostelefonon dolgozott együtt.

(Forrás: McDonalds)
(Forrás: McDonalds)

A tervezők szerint a feladat nehezebbnek bizonyult, mint először tűnt. Több prototípus kipróbálása és folyadékdinamikai szimuláció kellett ahhoz, hogy a S.T.R.A.W. elkészüljön. A végeredmény teljesen úgy néz ki, mint egy hajtott fejű szívószál, csak ennek az alja van behajlítva. És állítólag akkor is működik, amikor már csak a pohár alján lötyög egy kevés shake.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.