Életmód

Vakítóan fehér cipőt szeretnél? Felejtsd el a mosógépet, helyette így pucold a cipődet!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.29 | 18:33

A fehér cipők sosem mennek ki a divatból, így nem véletlen, ha nálad is előkerültek már téli álmuk után. Azonban egy nagy hátrányuk van. Rettenetesen könnyen koszolódnak, kipucolni őket pedig kész rémálom. Nos, vége a kínlódásnak, ugyanis olyan trükköt hoztunk, amivel könnyedén lesz újra hófehér a kedvenc cipőd!

Fotó: pexels.com

A por és a kisebb sárfoltok általában könnyen eltávolíthatók a műbőr felületről, de a makacsabb szennyeződésekhez már több szükséges, mint egy nedves törlőkendő. A műbőr anyagának érzékenysége miatt nem javasolt a mosógép használata. Az üzletekben kapható speciális  – és drága – cipőtisztítók mellett viszont számos házi módszer is rendelkezésre áll.

A szódabikarbóna a ruhák fehérítésére is népszerű szer, így nem meglepő, hogy a fehér cipők tisztításánál is előszeretettel alkalmazzák. Hatékonyan tisztít és fehérít, még a gumitalp enyhe elszíneződését is képes eltávolítani.

A fogkrém is kiváló választás lehet a cipők frissítésére és alapos tisztítására. Fontos azonban, hogy fehér fogkrémet használjunk, mivel a színes változatok befoghatják a cipő anyagát. A fogkrém és a szódabikarbóna túlzott használata azonban kiszáríthatja a műbőrt, ami repedéseket okozhat. A gumirészek bírják a gyakori tisztítást, de a műbőr felületen csak mértékkel alkalmazzuk. Valódi bőrcipőn soha ne használjuk, mert károsíthatja az anyagot.

Házi cipőtisztító receptje

Keverj össze egy tálban egy kanál fogkrémet, egy kanál szódabikarbónát és egy kanál mosogatószert. Az elegyet fogkefével vagy körömkefével vidd fel a cipőre, majd dörzsöld át vele a koszos részeket. Ezt követően egy nedves törlőkendővel távolítsd el a keveréket, és a cipőd újra ragyogóan fehér lesz.

Ennek a módszernek az előnye, hogy nem igényel hosszú száradást, így a cipő gyorsan újra viselhető. A beszáradt sár eltávolításához használj fogkefét, mivel a körömkefe nem éri el a nehezen hozzáférhető helyeket, és durva sörtéi karcolhatják a cipő felületét. A közepesen puha sörtéjű kefével viszont hatékonyan és biztonságosan tisztítható a cipő.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.