Sztárok

Fotókon Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone: 78 éves lett Rambo

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.08 | 13:35

Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone, a nyolcvanas évek két legnépszerűbb akcióhőse húsz évig rivalizált egymással, de a kilencvenes évek vége óta szoros barátság fűzi össze őket.

A két veterán filmsztár jó viszonyának ékes példája Arnold köszöntése, amit a minap intézett 78. születésnapját töltő kollégájához – vette észre a testepitek.hu.

“Boldog születésnapot, barátom. Bajnok vagy és legenda. Inspirálsz engem és több milliárd embert szerte a világon”

– írta bejegyzéséhez Arnold:

Arnold Schwarzenegger

Happy birthday my friend, @officialslystallone. You are a champion and a legend. You inspire me and billions of people around the world.

Miért volt feszült a viszony Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone között?

A két korszakos akciósztár kakaskodós időszaka mintegy húsz éven át tartott, de ma már mindketten belátják, hogy butaság volt. Talán a tesztoszteron dolgozott bennük.

A két színész 1977-ben találkozott először, amikor ugyanahhoz az asztalhoz ültették őket a 34. Golden Globe Awards-on, ahol a Stallone főszereplésével készült és általa írt Rocky-t hat kategóriában jelölték, de egy kivételével mindegyiket elbukta. Schwarzenegger viszont a Stay Hungry című filmben nyújtott alakításáért elnyerte az év új sztárja címet. Stallone később a Variety-nek adott interjújában arról beszélt, hogy Schwarzenegger kinevette őt, amikor a Rocky több kategóriában veszített. Majd amikor a Rocky elnyerte a legjobb filmdráma díját Stallone egy tál virágot dobott Schwarzeneggerre.

A rivalizálás Arnold (vagy ahogy testépítő berkekben nevezték, az “Osztrák Tölgy”) és Sly filmjeiben is megmutatkozott. Versenyt gyilkoltak – vagyis mindketten igyekeztek több embert kinyírni a mozivásznon, mint vetélytársuk. Arnold a Predátorban direkt nagyobb fegyvereket használt, mint Stallone a Rambóban. Mókás jelenet az is, amikor Arnold az Ikrekben egy Rambo-poszteren élcelődik, mutatva, hogy neki nagyobb izmai vannak.

Emlékezetes Stallone Tango és Cash című filmje is (itt Kurt Russel oldalán játszotta a piperkőc zsaru szerepét), ebben az egyik, Stallone által móresre tanított rosszfiút “véletlenül” Conannak (Schwarzenegger Conan, a barbár című alakítása után) nevezik el.

Íme a vonatkozó részlet a Tango és Cash című akcióvígjátékból:

Tango & Cash Zsaruk, ide tegyék őket

Állat egy jelenet

A rivalizálás az 1990-es évek végén ért véget, amikor Arnold és Sly jövedelme kezdett visszaesni. Ekkor hirtelen kölcsönösen elismerték a másik tehetségét és sikerét. Az idő múlásával és karrierjük különböző szakaszaiba lépve egyre inkább közeledtek egymáshoz. Végül barátokká váltak, és több közös projektben is részt vettek.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló