Életmód

Nem csak pénzzel lehet motiválni az alkalmazottakat!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.17 | 19:35

A munkahelyi motiváció új korszakba lépett, és a pénzügyi ösztönzők mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a nem anyagi juttatások. Egy friss kutatás szerint a munkavállalók számára a következő tíz tényező bizonyulhat a leginkább motiválónak.

Fotó: freepik.com

1. Elismerés és megbecsülés

A munkavállalók elismerése és megbecsülése, legyen szó kollégák vagy vezetők által adott pozitív visszajelzésről, növeli az elkötelezettséget és a hovatartozás érzését.

2. Szakmai fejlődés

A képzési lehetőségek és a karrierépítési programok lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy folyamatosan fejlődhessenek és új kihívásokkal találkozhassanak.

3. Nyílt kommunikáció

Egy olyan munkahelyi kultúra, ahol a nyílt kommunikáció és az együttműködés előtérbe kerül, elősegíti a munkavállalók aktív részvételét és motivációját.

4. Munka-magánélet egyensúly

A munka és a magánélet közötti egyensúly tiszteletben tartása, valamint a rugalmas munkaszervezés hozzájárul a munkavállalók mentális egészségéhez, ezzel együtt pedig a munkahelyükhöz való elkötelezettséghez is.

5. Rugalmas munkarend

A munkavállalók egyre nagyobb értéket tulajdonítanak a rugalmas munkaidőnek és a távmunka lehetőségének, amely alkalmazkodik az egyéni élethelyzetekhez.

6. Egészségmegőrző programok

A vállalatok által kínált egészségmegőrző programok, mint például a céges konditerem vagy a stresszoldó tevékenységek, növelik a munkatársak elkötelezettségét és lojalitását.

7. Vállalati rendezvények

A csapatépítő események és közösségi programok erősítik a munkahelyi kapcsolatokat és a közösségi összetartozást.

8. Megfelelő munkakörnyezet

Az ergonomikus munkaeszközök és a megfelelő munkakörnyezet javítják a munkavállalók hatékonyságát és jólétét.

9. Értékközpontú kultúra

Az etikus magatartás és az alapértékek tiszteletben tartása bizalmat és lojalitást kelt a munkavállalókban.

10. Sokszínűség és befogadás

A sokszínűség és befogadás elősegítése gazdagítja a szervezeti kultúrát és növeli a munkavállalók pszichológiai biztonságát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló