Életmód

Ismerd meg az új Forrest Gumpot!

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.18 | 20:52

Ez a brit srác hét hónapja fut keresztül-kasul Amerikán, és borotvát direkt nem vitt magával.

A Tom Hanks főszereplésével készült, korszakos film egyik kulcsjelenetét, ahonnan a

Fuss, Forrest, fuss!

szállóige is származik, valósította meg Robert Pope, aki nagy rajongója a fenti mozinak. Olyannyira, hogy úgy döntött, stílusosan futja végig Forrest útját. A 38 éves liverpooli fiatalember már hét hónapja mozgásban van – parttól partig fut az Államok területén. Már 5400 mérföld (azaz 8694 km) van a lábában.

A „Megtenni a távot” elnevezésű futása 2016 szeptember 15-én rajtolt Alabamából, Mobile városából (ha már Gump otthona, Greenbow csak a filmben és a könyvben létezik).

Az első 72 nap alatt járta be Kaliforniát, ahol a ’94-es Oscar-díjas alkotásban is felbukkanó Santa Monica Piert is érintette.

 

Aztán útba ejtette Nevadát, Új-Mexikót, Texast, Tennessee-t és Washingtont is, átlagosan napi 50 mérföldet (80 km) téve meg.

Az utat simára borotvált arccal és rövid hajjal kezdte, Forrest Gump ikonikus öltözékére emlékeztető cuccokban. Ha rákukkantunk Instagram oldalára, akkor bizony szembeötlő a rajta végbement változás: Dan hadnagy is elismerően csettintene a lassan mellét verő szakáll láttán.

 

Ami viszont fontos különbség, a filmbeli karakterhez képest, hogy Pope nem azért fut, hogy valamivel eltöltse az időt: ő jótékony céllal teszi meg az útját. A World Wildlife Alapítvány és a Peace Direct számára gyűjt pénzt – bármilyen furán hangzik is, de a brit férfi hisz az ügy sikerében.

Eleve úgy terveztem, hogy jótékony céllal fogok futni, de azt még az elején nem tudtam, hogy hogyan fogok kilógni a sorból.

Valahogyan fel kellett hívnia magára az emberek figyelmét, mert ha civilként futna, akkor a kutyát sem érdekelné ez a mutatvány. Ekkor döntötte el, hogy a filmbeli karakter útját futja le, és ehhez stílusosan be is öltözött.

 

A barátnőjével utazott az Államokba, vett is gyorsan egy Bubba Gump sapkát, és nekivágott az útnak. Ennek most már hét hónapja.

A Boston Maratont is teljesítette, a következő cél pedig a Maine-beli Marshall Point világítótorony Port Clyde-nál. Ennél a pontnál érte el Gump az óceán partját, majd hátat fordított és elindult az ellenkező irányba. Pope is pontosan így kíván tenni.

 

Igaz, az egész filmet nagyon szereti, de természetesen a futós rész a kedvence. Már vagy ötvenszer megnézte.

Aki szeretne vele kocogni, azt szívesen látja – szól a felhívás az Uproxx oldalán.

Forresttel is futottak együtt, nemdebár?

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló