Életmód

Mérgező munkahely? Ezek a jelek arról árulkodnak, hogy ideje váltani!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.23 | 10:15

A krónikus stressz és a kiégés nemcsak a mentális, de a fizikai egészségre is romboló hatással bír. Ha a következő jeleket tapasztalod magadon, ideje elgondolkodnod a munkahelyváltáson.

Fotó: freepik.com
  1. Állandó fáradtság és kiégés

Természetes, hogy néha elfáradunk a munkahelyen, de ha ez az érzés állandósul, és már a pihenés sem hoz enyhülést, az intő jel. Ha úgy érzed, nincs energiád sem munkára, sem magánéletre, a stressz pedig uralkodik feletted, ne késlekedj a változtatással.

  1. Mérgező munkahelyi környezet

Folyamatos kritikák, elmaradt elismerések, hátbatámadások a kollégáktól vagy a felettestől? A toxikus munkahelyi légkör hosszabb távon elviselhetetlen. Ha úgy érzed, hogy negatív, lehúzó emberekkel vagy körülvéve, ideje új kihívásokat keresni.

  1. Hiányzó elismerések

Az építő kritika fontos, de ha sosem kapsz pozitív visszajelzést a munkádért, az demoralizáló. Egy jó vezető értékeli a dolgozóit, és nem mulasztja el elismerni a sikereket. Ha a befektetett munkád ellenére sosem kapsz dicséretet, ideje átgondolni a helyzetet.

  1. Tiszteletlenség

A kölcsönös tisztelet a professzionális munkakapcsolat alapja. Ha nem értékelik a véleményedet, nem hallgatnak meg, és nem vesznek komolyan, egyértelmű, hogy nem a megfelelő helyen dolgozol.

  1. Felborult munka-magánélet egyensúly

A túlórázás és a folyamatos elérhetőség a magánélet rovására megy. Ha a munkahelyi elvárások miatt nem tudod egyensúlyban tartani a munkát és a pihenést, az hosszabb távon súlyos következményekkel járhat.

  1. Megbízhatatlan főnök

Nem kell legjobb barátoknak lenned a főnököddel, de a bizalom elengedhetetlen a hatékony munkakapcsolathoz. Ha úgy érzed, nem bízhatsz a felettesedben, és bármilyen problémával agresszióval és hibáztatással találod szembe magad, ideje új munkahelyet keresni.

Ne feledd, az egészséged és a mentális jólléted a legfontosabb! Ha a munkahelyed állandó stresszt és negatív hatásokat okoz, ne félj változtatni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló