Életmód

Ha fogyni akarsz, igyál sok zöldteát!

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.13 | 12:16

A zöldtea segítségével akár fogyhatunk is, mivel annak egy kivonata - a polifenol - csökkenti a szervezetben szénhidrát egy típusát, a keményítőt.

A kutatásban 28 önkéntes vett részt, mindannyian 19 és 28 év közöttiek. A résztvevőket arra kérték, hogy böjtöljenek 12 órán át, majd fogyasszanak el egy tányér kukoricapelyhet. Ezután egy ostyát kellett magukhoz venniük: volt köztük, amelyik tartalmazta az említett zöld tea-összetevőt, míg mások nem.

Jaroslaw Walkowiak, a lengyelországi Poznan University munkatársa felfedezte, hogy a keményítő emésztése és felszívódása csökkent az összetevő segítségével, míg ugyanez nem volt elmondható a kontrollcsoportról.
Kiderült, hogy a kivonat lassítja a keményítő emésztését és felszívódását, így fontos szerepet kaphat a különféle diétákban, amelyeknek segítségével a cukorbetegség is elkerülhető.

A szakember szerint ez a növény olcsó, könnyen elérhető világszerte, ezért fontos, hogy a túlsúly és az elhízással járó problémák terén hatékony megoldásként tekintsenek rá.

Ha ettől nem lesznek népszerűbbek a zöldtea-kapszulák, akkor semmitől.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.