Gasztró

Hazai ízeket kóstoltunk a Don Pepében – Na, de hogy lesz köret a krumplis tészta?

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.15 | 10:48

Ízlésesen tálalt korrekt adagok, de ezt megszokhattuk.

A hétvégén elugrottunk Békásmegyerre, hogy kipróbáljuk a Don Pepe legújabb ajánlatait, egész vasárnap ömlött az eső, így jól esett kiszabadulni otthonról. Most frissült a szezonális kínálat, így ideje volt elszakadni a pizza-burger vonaltól, és valami főétel felé nyúlni.

Fotó: Szabó Ákos
Fotó: Szabó Ákos
Fotó: Szabó Ákos

Sosem tekintettem eddig rá köretként, de tény és való, hogy működik, méghozzá jól

– jelentette ki a partnerem az étellel kapcsolatban.

Fotó: Szabó Ákos

A rántott sertésborda azonban kétség kívül nagyon finom volt, a kenyérmorzsa azonban lehetett volna kicsit fokhagymásabb, ha már a házias ízek mellett foglalunk állást.

Nagy örömömre szolgál, hogy így nyúl hozzá az étlaphoz egy étterem, és a szezonális kínálat nagy kedvencem volt, mert itt élhetik ki a legjobban a kreativitásukat a szakácsok. Ízlésesen tálalt korrekt adagok, de ezt megszokhattuk.

Azonban, beválasztottunk még egy túrógombócot és azt kell mondani, hogy ez nagyon durván jól sikerült. Úgy voltunk vele, hogy már egy falat sem fér belénk, azonban jól tettük, hogy kettétálalva kértük, ugyanis egy-egy gombócot kaptunk, sok morzsával, sok tejföllel, és sok porcukorral. Ahogy azt kell. A gombóc nem puha, és pont ezért nem szívja meg magát vízzel, viszont kellemesen sós, így a cukorral és a tejföllel könnyedén csúszott le.

Fotó: Szabó Ákos

Persze nem maradunk extrák nélkül májusban sem, ugyanis rengeteg Gyulai kolbászos étel kertült fel a májusi menüre, ott van például a: Gyulai kolbászos vasárnapi reggeli! pizza amire sajtkrém, Gyulai kolbász, lilahagyma, paradicsom, hegyes erős, tükörtojás és füstölt mozzarella került.

De ezen kívül van még Gyulai kolbászos pizza, vagy spagetti, esetleg ott a Gyulai kolbászos legény lepény melyet fokhagymás tejföllel kentek meg és tettek bele Gyulai kolbászt, főtt tojást, hegyes erős paprikát, lilahagymát, paradicsomot és, füstölt mozzarellát.  Persze, most mindenki árat emel, így ők is, viszont sok ennél drágább hely nem tudja hozni ezt a színvonalat. Szóval, hamarosan új újdonságokról számolunk be.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.