Gasztró
Hazai ízeket kóstoltunk a Don Pepében – Na, de hogy lesz köret a krumplis tészta?
Ízlésesen tálalt korrekt adagok, de ezt megszokhattuk.
A hétvégén elugrottunk Békásmegyerre, hogy kipróbáljuk a Don Pepe legújabb ajánlatait, egész vasárnap ömlött az eső, így jól esett kiszabadulni otthonról. Most frissült a szezonális kínálat, így ideje volt elszakadni a pizza-burger vonaltól, és valami főétel felé nyúlni.

Választottunk egy falusi töltött pulykát, petrezselymes burgonyával, én mondjuk biztos, ami biztos alapon még egy tejfölös uborkasalátát is kértem mellé.
A töltelék nagyon is rendben van, nem tudom pontosan, hogy mi fogja össze, de az biztos hogy kovászos uborka, sajt és kolbász nagymennyiségben fordul elő. Kívül ropogós, belül omlós és finom rántott pulykával nem lehet mellélőni, és a petrezselymes burgonya ehhez az egyik legmegfelelőbb köret.

Bár, én jobban szeretem, ha le van kicsit pirítva, ám nagy előny az, hogy nem szárított hanem friss petrezselyem került rá. Ez az étel nekem klasszikus, mármint, ha vasárnap akkor rántott hús. És pont. Összességében egy kellemes és a kolbásztól füstös aromával tényleg házias ételt kapunk.

Na de, foglalkozzunk azzal amit még nem láttunk, és nem is gondoltunk volna. Sertésborda fokhagymás kenyérmorzsában rántva, krumplis tésztával és kovászos uborkával. És itt most álljunk meg egy szóra, én nem vagyok nagy krumplis tészta fan, sőt, igazából egyáltalán nem szeretem. Valahogy sosem értettem, hogyan lehet ezt a két ételt összekeverni. Persze megkóstoltam, finom volt, de én erről ennyit tudok elmondani. Viszont, mivel ketten mentünk, így biztos lehetek abban, hogy mind egy szálig elfogyott.
Sosem tekintettem eddig rá köretként, de tény és való, hogy működik, méghozzá jól
– jelentette ki a partnerem az étellel kapcsolatban.

A rántott sertésborda azonban kétség kívül nagyon finom volt, a kenyérmorzsa azonban lehetett volna kicsit fokhagymásabb, ha már a házias ízek mellett foglalunk állást.
Nagy örömömre szolgál, hogy így nyúl hozzá az étlaphoz egy étterem, és a szezonális kínálat nagy kedvencem volt, mert itt élhetik ki a legjobban a kreativitásukat a szakácsok. Ízlésesen tálalt korrekt adagok, de ezt megszokhattuk.
Azonban, beválasztottunk még egy túrógombócot és azt kell mondani, hogy ez nagyon durván jól sikerült. Úgy voltunk vele, hogy már egy falat sem fér belénk, azonban jól tettük, hogy kettétálalva kértük, ugyanis egy-egy gombócot kaptunk, sok morzsával, sok tejföllel, és sok porcukorral. Ahogy azt kell. A gombóc nem puha, és pont ezért nem szívja meg magát vízzel, viszont kellemesen sós, így a cukorral és a tejföllel könnyedén csúszott le.

Persze nem maradunk extrák nélkül májusban sem, ugyanis rengeteg Gyulai kolbászos étel kertült fel a májusi menüre, ott van például a: Gyulai kolbászos vasárnapi reggeli! pizza amire sajtkrém, Gyulai kolbász, lilahagyma, paradicsom, hegyes erős, tükörtojás és füstölt mozzarella került.
De ezen kívül van még Gyulai kolbászos pizza, vagy spagetti, esetleg ott a Gyulai kolbászos legény lepény melyet fokhagymás tejföllel kentek meg és tettek bele Gyulai kolbászt, főtt tojást, hegyes erős paprikát, lilahagymát, paradicsomot és, füstölt mozzarellát. Persze, most mindenki árat emel, így ők is, viszont sok ennél drágább hely nem tudja hozni ezt a színvonalat. Szóval, hamarosan új újdonságokról számolunk be.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.