Életmód

Füvesek Mekkája lesz egy kaliforniai szellemváros

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.04 | 12:52

Mióta tavaly év végén legalizálták a marihuánát Kaliforniában, az állam nem csak mókásabb hely lett, de ugrásszerűen megnőtt a fűhöz kötődő vállalkozások száma. Most éppen egy szellemvárosból akarnak füves paradicsomot csinálni.

Forrás: pixabay.com/LoggaWiggler CC0

Az álmos, szinte kihalt sivatagi kisvárost, Niptont először 1905-ben lepték el telepesek és farmerek. A Mojave-sivatag szélén található település aztán nem sokkal később, a kaliforniai aranyláz idején növekedett meg hirtelen. Most pedig újra felvirágozhat a városka, ha összejön a marihuána-fogyasztókra specializálódott cég befektetése.

via GIPHY

Az American Green egy olyan vállalat, ami a marihuána fogyasztásra építette fel a működését. A kihalt Niptonért mindössze 5 millió dollárt fizettek, és az a tervük, hogy a fűturizmus központjává varázsolják. A hat fő állandó lakossal bíró kis települést nemsokára ellephetik a fűturisták, hogy megtekintsék a marihuána farmokat, bevásároljanak a “gyógyszertárban”, tavaszi gyógynövényes fürdőt vegyenek, vagy élvezzék a városnyi hotel egyéb szolgáltatásait.

via GIPHY

A vállalt célja, hogy ne csak egy szálláshelyet építsenek, de kialakítsanak egy elfogadásra és megértésre épülő közösséget is. A projekt az egész országnak vonzó lehet, hiszen a szövetségi törvények alapján a marihuána továbbra is ott van a tiltott szerek listáján, Kaliforniában viszont legális a fogyasztása. A tervek között nem egy új Woodstock alapítása szerepel, nem zárják ugyanis ki, hogy egy fejlett, különleges, a világ első fűvárosává fejlődhet Nipton.

via GIPHY

A négy hónapos tárgyalások végén az American Green fél négyzetkilométernyi területet vásárolt meg az összes rajta található ingatlannal, és egy akkora naperőművel, ami ellátja majd energiával az egész projektet. Az eddig szinte csak papíron létező céget 2009-ben alapították, s főleg marihuána-automaták és telefonos appok fejlesztésével foglalkoztak.  De feldolgozzák a kender egyéb részeit is, például olajat készítenek a növényből, amelyben szintén megtalálható a kannabisz hatóanyaga. Ez lesz az első helyi termékük is, a nipton-i kút vizét marihuána-olajjal palackozzák le.

via GIPHY

A kisváros teljes átalakulásához ugyanakkor még kell némi idő, a saját kenderültetvények telepítésére ugyanis még nem kaptak engedélyt – de erre sem kell majd sokat várni.

Forrás: pixabay.com/LoggaWiggler CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.