Életmód

Új kutatás állítja: 35 évesen gyűlöljük meg a munkánkat

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.24 | 14:22

A válaszadók szerint akkor gondoljuk át először, a munka vagy a család-e a fontos.

(kép: Pixabay)

Sokkal boldogabbak a fiatal alkalmazottak, mint az idősebbek - derült ki egy most közzétett kutatásból. A Bloombergen megjelent cikk szerint a brit tudósok (!) kétezer embert kérdeztek meg, hogyan érzik magukat a munkájukban.

Kiderült, hogy a 35 év fölöttiek közül minden hatodik utálta a munkáját, míg a fiatalabbak közül csak minden tizenkettedik. Az idősebbek 55 százaléka nem érezte, hogy megbecsülnék, 16 százalék pedig a baráti hangulatot hiányolta a munkahelyről, és unatkozott.

„35 éves korukra az emberek kiégnek, maguk sem értik, miért hajtanak folyton a munkában. Aztán általában úgy döntenek, a család fontosabb, mint a munkájuk - magyarázta Cary Cooper, a Manchester Business School kutatója. - A fiatalabb munkavállalók élete ilyen szempontból egyszerűbb, lelkesek, alacsonyabbak az elvárásaik és jobban bíznak a jövőben.”

Tény, hogy az idősebbek általában jobb pozícióban dolgozhatnak, mint a fiatalok, és a felelős beosztás több fizetéssel jár, de hatalmas stresszel is.

A kutatók szerint nem kell feltétlen felmondani, ha utáljuk a munkánkat, de tény, hogy kemény meló lesz újra megszeretni.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...