Életmód

A Google megmondja, mik lesznek idén a menőbb ajándékok

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.25 | 14:52

Ugye, már mindenki a karácsonyi ajándékokon töri a fejét? És persze mindenki tanácstalan. Váratlan helyről érkezik a segítség: más tanácstalan emberektől. Igazából a Google tette közzé, hogy novemberben (elsősorban az Egyesült Államokban) milyen potenciális ajándékokat kerestek a legtöbben, de jól jöhet ez nekünk is. Lássuk a lista első nyolc helyezettjét:

1. Hatchimals

Az apukák, készüljenek, mert kislányok biztosan a Hatchimals nevű, tojásból kikelő játékfiguráért nyúzzák majd őket. Az állatkák rövid idő alatt olyan népszerűek lettek, hogy a legtöbb forgalmazónál elfogyott, az online piactereken pedig akár négy-ötszörös áron is kínálnak egy-egy darabot (60 dollár, vagyis úgy 17 ezer forint helyett akár 200-300 dollárért, 70-84 ezer forintért is).

2. Nintendo Classic Mini

Ugyancsak több forgalmazótól kifogyott a Nintendo Classic Mini nevű játékkonzol, ami egyébként csak úgy 20 ezer forintba kerülne, és garantáltan visszarepíti a boldog tulajdonosát a ’80-as évekbe. Már látjuk lelki szemeinkkel, ahogy felnőtt férfiak ülnek a széttépett csomagolópapírok közt, és a 30 beépített játék valamelyikét (Super Mario Bros. a The Legend of Zelda, vagy a Donkey Kong) tolják újév napjáig.

3-4. Élő babák és trollok

A harmadik helyre futott be a Baby Alive nevű játékbaba, a negyediken pedig a Trollok című animációs film figurái szerepelnek (a film ötlete meg eleve játékfigurákon alapul, szóval szépen körbeért a dolog). Ezekből valószínűleg nincs hiány a játékboltokban, ráadásul a kettőt még kombinálni is lehet:

5. Drónt mindenkinek

A drónok gyártása annyira fejlődik, hogy ma már mindenki akar egyet (mindegy, hogy nem is használja majd, de kell). A Google keresései közt az ötödik helyre került a DJi Phantom 3 és Phantom 4 típusa, amelyek jóféle kamerákkal vannak felszerelve, könnyen irányíthatók, ellenben elég drágák: a 3-as típus úgy 160 ezer forinttól kapható, a 4-es pedig 380 ezertől.

6. Játék nagyfiúknak

Talán röhejesen hangzik, de Sony PS4 Pro játékkonzolját könnyebb lesz beszerezni idén karácsony előtt, mint a 2. helyen szereplő retró Nintendót. Igaz, jóval drágább is, hiszen napjaink egyik csúcsgépe 125 ezer forintnál keuzdődik, de inkább valamivel több, és akkor még játékokat is kell venni hozzá.

7. Fura kis robot

Meglepő, de előkelő helyen szerepel a keresések közt az Anki új, Cozmo névre hallgató robotja. Egy, a telefonunkra telepíthető app segítségével szabhatunk neki feladatokat, és a kamerája segítségével állítólag fel is ismeri a gazdáját. Mondjuk 180 dollárért (magyar árat nem találtunk hozzá) már igazán lefőzhetné a kávét is reggelente.

8. Bármi, ami Pokémon

Miután nyáron letarolta a világot a Pokémon Go telefonos játék, újra divatba jöttek a figurák, így gyakorlatilag mindent megpróbálnak eladni velük. A Google keresési adatai alapján nem is sikertelenül. Szóval hajrá, lehet újra Pokémon-kártyákat gyűjteni, meg Pikachu figurákat venni!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Uncategorized
Válik Sydney van den Bosch
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 12.