Életmód

Pár borzasztó szokás, amit azonnal abba kéne hagynod

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.30 | 13:56

Mi az? Megöli a produktivitásod, kinyírja a kreativitásod, lelassít, rontja az egészséged és meggátol abban, hogy előrébb juss az életben? Naná, hogy a rossz szokások. Mindenki küszködik velük, de nem kéne félvállról venni őket, főleg azért nem, mert már annyira berögzültek, hogy észre sem vesszük, hogy a napi rutin részévé váltak. Itt egy kis emlékeztető, mire kéne odafigyelni.

close-up-1851143_1920

Bezabálni, mikor nem is vagy éhes

Szép magyar szokás, csak semmi értelme. Az hagyján, hogy ebédre egy háromfogásos menüt is képesek vagyunk betolni, de napközben is előszeretettel csipegetünk – csipszecske, cukorka, csokika – mire realizáljuk, már egy kisebb cukrászdát is magunkba tömtünk. Ugye nem is kell mondanunk, hogy az egészséged veszélyben van ezzel a szokással, úgyhogy próbálj meg leállni, mielőtt a gurulós széked az állandó tartozékod lesz.

Lefekvés előtt telefont nyomkodni

Igazi XXI. századi probléma, amit egyelőre senki sem vesz komolyan, pedig még az alvás minőségére is kihat, ha lefekvés előtt még fél órákat pötyögünk a mobilon. A digitális képernyők kékesfehér fénye meggátolja az agynak, hogy melatonin nevű hormont szabadítson fel, ami éppen azért felelős, hogy üzenjen a testednek: itt az alvás ideje. Így sokkal nehezebben alszol majd el, és ha fáradt vagy másnap, az sem véletlen.

Panaszkodás

Szinte már ez is hungarikum, de az a nagy büdös igazság, hogy valójában senkit nem érdekel, min szenvedsz éppen. Oké, közeli hozzátartozók meg jó barátok biztos támogatnak egy pofa sör mellett, de tényleg kötelezőnek érzed, hogy a környezeted összes szereplőjére ráborítsd a világ minden fájdalmát? Nemcsak másokat idegesít, hanem téged is csak jobban stresszel, ha a problémákon rágódsz.

Inkább tegyél valamit, hogy megoldódjon a helyzet!

Kifogások gyártása

A dolog, amivel saját magadat is becsapod, és garantáltan eléred, hogy teljesen hülyének nézzenek az emberek. De tényleg, mi értelme? Ezzel se produktívabb, se sikeresebb nem leszel, mi lenne ha inkább koncentrálnál a feladatodra, hogy a lehető legjobbat hozd ki belőle? Ha pedig valamihez igazán nincs kedved, ne magyarázkodj, vállald fel a véleményedet kulturált keretek közt, másnak is szívességet teszel vele.

Pletykálkodás

De hívhatjuk szarkeverésnek is, ha jobban tetszik, a lényeg ugyanaz. Pedig de jó lenne ezt még az óvodában kinőni, hogy aztán csak nyugdíjasként legyen hozzá ismét kedvünk! Sokat elmond egy emberről, ha a legfőbb célja az, hogy egy bizalmas információt megcsámcsogjon még pár emberrel. Ha te ilyen vagy, hidd el: valójában senki sem kedvel igazán. Egy kicsit vegyél vissza, mert a hitelességedet nagyon könnyen elveszítheted, az meg nem árt, ha egy ember megbízható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló