Életmód

Szeretsz sokáig aludni? Akkor valószínűleg okosabb vagy másoknál

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.05 | 20:00

Ha mindened az alvás és ezért folyton nyaggat valaki, mostantól lesz mivel visszavágnod.

Fotó: Pixabay / Unsplash
Fotó: Pixabay / Unsplash

Amíg nyolc óra alvás tökéletesen elegendő egy átlagos ebernek, vannak, akik tizenkét óra után is képesek még napközben szundítani egyet. Nincs ebben semmi szégyen, egy tanulmány szerint ugyanis ez az intelligencia jele.

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a magyar közmondás, de aki nem képes hajnalok hajnalán emberkét funkcionálni, most megnyugodhat, szakértők szerint ugyanis aki viszonylag későn ébred a hétköznapokon, gyanúsan okosabb embertársainál. A kutatás a kreatív gondolkodást próbálta analizálni, 120 nőt és férfit kérdeztek meg arról, hogy a korai ébredést, vagy a későig alvást preferálják jobban, majd tesztet töltöttek ki velük.

Az eredmények szerint azok, akik a reggelt legszívesebben átalusszák, sokkal jobb eredményeket értek el a teszten, mint azok, akik korán reggel is elemükben érzik magukat. Gördülékenyebben válaszoltak a kérdésekre, valamint kreatívabban oldották meg a feladatokat, mint a többiek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy mostantól van kifogásunk sokáig aludni, de hé, legalább jó tudni, hogy van haszna is a nagy alvásigénynek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló