Életmód

5+1 ok, hogy miért szeretkeznek kevesebbet az emberek – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.26 | 12:18

Az elmúlt néhány évben egyre több kutatás jutott arra a meglepő eredményre, hogy a fiatalabb korosztály számára egyre kevésbé fontos tényező a szex.

Az elmúlt néhány évben egyre több kutatás jutott arra a meglepő eredményre, hogy a fiatalabb korosztály számára egyre kevésbé fontos tényező a szex. Olyannyira nem, hogy még azok is ritkábban bújnak össze, akik párkapcsolatban élnek, függetlenül attól, mennyi ideje alkotnak egy párt.

Sad millennial lovers after quarrel fight ignoring avoiding sex in bed, frustrated man and woman not talking feeling offended or stubborn, unhappy married couple and sexual problems concept

Kutatások szerint viszont férfiak és nők körében is nőtt azok aránya, akik nem igazán élnek szexuális életet. Míg 2000 és 2002 között a 18-24 év közötti fiatal férfiak 19%-ára volt ez igaz, úgy 2016-2018 között már 31%-ra, és úgy fest, ez a szám fokozatosan növekszik. A nők körében is hasonló tendencia figyelhető meg, csak némileg kisebb emelkedéssel: 16%-ról 20%-ra nőtt azok aránya, akik nem igazán élnek nemi életet. És úgy fest, minden felmérés hasonló eredményre jut.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy egyre kevesebbet szexelnek a fiatalok – sőt, az idősebb korosztály is?

Gyerekvállalás
A felmérés szerint elsősorban a szinglik körében ritkulnak meg az együttlétek, de a párkapcsolatban élőknél sem ritka, hogy jóval ritkábban bújnak össze. Elsősorban a gyerekvállalás a leggyakoribb indok: onnantól kezdve, hogy bővül a család, a szülőknek sokkal kevesebb idejük marad egymásra, és hacsak nem tudják időnként rábízni őket egy-egy rokonra, úgy a szex sokadrangúvá válik.
Vallás
A statisztikák szerint egyébként maga a vallás is kihatással van a szexuális életre, és annak aktivitására, ám hozzátették szakértők, hogy ez mindig is így volt. Úgy vették észre, hogy a vallásos emberek általában kevésbé élnek aktív nemi életet, szemben azokkal, akik nem vallásosak, de hozzátették, hogy ez 20 évvel ezelőtt is így volt.
A munka
Szakértők úgy vették észre, hogy a munkánk és a bevételünk is szerepet játszik a szexuális életünkben. Statisztikák szerint azok a férfiak, akik részmunkaidőben vagy szabadúszóként dolgoznak, kevésbé sikeresek az ismerkedésben, emiatt pedig az együttlétek száma is alacsonyabb. Nőknél ilyet nem tapasztaltak szakértők, sőt, úgy vették észre, hogy aki nem dolgozik, általában több szabadidővel bír, így többet is szeretkezik, mint a dolgozó nők. Egyébként a statisztikák szerint minél magasabb valakinek a bére és a bevétele, annál több szexuális együttlétben van része.
Lakóhely
A statisztikák szerint azok, akik vidéki kis településeken élnek, kevésbé élnek aktív szexuális életet, szemben a nagyobb városok lakóival. Ebben maga a tény is szerepet játszik, hogy mivel kevesebbe élnek a környéken, így az ismerkedési lehetőségek is alacsonyabbak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló