Életmód

Tuti tippek, hogy szép maradjon a fenyőfád karácsony után!

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.28 | 09:48

Ha ezeket a fogásokat alkalmazod, sokáig friss marad a fenyőfa!

Ha karácsonyfával és nem műfenyővel ünnepelsz, akkor bizonyára szeretnéd, ha a karácsonyfa minél hosszabb ideig maradna szép.

Fotó: Pixabay

Fontos, hogy a karácsonyfa megfelelő mennyiségű vizet kapjon, mivel a vágott fenyő ágai képesek a vízfelvételre. Vásárlás után azonnal le kell vágni 2-5 centimétert a fa törzséből. Így leesik a törzs kiszáradt része, ami akadályozza a vízfelvételt.

A stabil, vízzel teli edénybe vagy karácsonyfa állványba állított fa – különösen az első napokban – akár két liter vizet is felszippanthat, ami segít megelőzni a tűlevelek kiszáradását

– írja az nlc.

Optimális hőmérsékleten tovább marad friss a fenyő. A szobahőmérséklet legyen 18-22 fok között. A túlzott hőingadozás, a közvetlen napfény, a radiátor vagy más hőforrás közelsége sem túl szerencsés.

Fontos a páratartalom is. A száraz levegő gyorsítja a fa kiszáradását. A levegő nedvességtartalmát párologtatással növelhetjük.

Ne terheljük túl a karácsonyfa ágát! A nehezebb díszek gyorsítják a tűlevelek kiszáradását. Könnyű díszekkel dolgozz, és egyenletesen rendezd el őket a fán.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.