Design

5 újévi fogadalom, amit az otthonod miatt érdemes megfogadnod

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.02 | 17:07

Te hogy állsz az újévi fogadalmakkal? Rengetegen tesznek ígéretet maguknak arra vonatkozóan, hogy mit és hogyan csinálnak majd az új esztendőben, de sokszor a lelkes elhatározás nem kerül megvalósításra, pedig az új év kiváló alkalom arra, hogy tiszta lappal induljunk.

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

Ha máshogy nem is, legalább a lakásunk érdekében érdemes néhány dolgot megfogadnunk, hogy 2018-ban még inkább magunkénak érezzük a helyet, ahol minden este álomra hajtjuk a fejünket, és amit otthonunknak hívunk. Van 5 tippünk rá, hogyan csempészhetsz új életet a mindennapi környezetedbe, és ehhez nem feltétlen kell vagyonokat költened felújításra vagy éppen új bútorokra.

1. Adj esélyt a színeknek!

A monokróm és a természetes árnyalatok rendkívül hangulatossá tudják tenni a lakást, ugyanakkor gyakran esünk abba a hibába, hogy a túlzott igyekezetünkkel inkább stúdiónak vagy díszletnek tűnik az otthonunk. Ha egy kis színt szeretnénk az életünkbe, azt vehetjük szó szerint is, elég csupán néhány kiegészítővel megdobnunk a teret. Kezdhetjük óvatosan: egy puha pokróc a kanapéra dobva, mintás párnahuzatok, élénk képkeretek, vázák, dekorációs elemek. Ha pedig nagyban játszunk, akkor egy meghatározó bútordarabot választhatunk valamilyen színben: egy fotelt, egy szekrényt, esetleg konyhaasztalt.

Lisette Voute Designs (@lisettevoutedesigns) által megosztott bejegyzés,

2. Csinálj valamit azzal az üres fallal!

Nagyjából minden lakásban “éktelenkedik” egy nyomasztóan üres falfelület, ami nagyon kívánja, hogy valamiféle dekorációval életre keljen. Egy csomó lehetőség közül válogathatunk, ha végre rászánjuk magunkat, sőt, az sem kell, hogy szöget üssünk a falba, mert olyan elemeket is választhatunk, melyeket bármikor le is cserélhetünk, így mindig megújulhat a környezetünk. Kirakhatunk egy hatalmas képet vagy díszt, dekorálhatjuk papírral, túlzsúfolhatjuk különböző képkeretekkel, díszíthetjük izgalmas tükörfelülettel. Tényleg végtelen a lehetőségek tárháza, a lényeg, hogy tükrözze a személyiségünket és az ízlésünket a végeredmény.

Erin Barrett (@sunwoven) által megosztott bejegyzés,

3. Csupaszítsd le a hálószobát!

Még a nyugodtabb és pihentetőbb alvást is előidézheted azzal, ha minimálisra csökkented a hálószobában lévő tárgyak és bútorok számát a szobában, ahol álomra szenderülsz esténként. Ha eddig raktárnak használtad ezt a helyet, ideje megszabadulni a lomoktól és minimalizmusra törekedni. Sokkal hívogatóbb lesz az ágy, ha szép ágyneműt és ágytakarót választasz, ha pedig a lényegre koncentrálsz, akkor a lelked is megnyugodhat lefekvés előtt. Olyan dolgokkal vedd körbe magad, amelyek jó érzéssel töltenek el és nem zavarnak, hiszen mégis csak ez az a helyiség, ahol kipihened a nap fáradalmait.

Eklund Stockholm New York (@eklundstockholmnewyork) által megosztott bejegyzés,

4. Vigyél fényt a mindennapokba!

Az emberek gyakran alulértékelik a jól megválasztott világítótestek fontosságát, pedig rengeteget dob a lakás hangulatán a tökéletes fény. A túlzott neon nem valami otthonos, de a sárga fénytől is érdemes magunkat kímélni a főbb lámpáknál. Hangulatvilágítással bármilyen otthont azonnal hangulatossá varázsolhatunk, a dizájnos állólámpák és csillárok pedig még dekorációként is funkcionálhatnak. A régi villanykörték helyett használj LED-izzókat!

Eklund Stockholm New York (@eklundstockholmnewyork) által megosztott bejegyzés,

5. Legyen az otthonod barátságos és hívogató!

A különböző és változatos anyagok, a bársony, a szőrme és a kötött kiegészítőktől a praktikusság és a dizájn mellé kényelmet is visznek otthonunkba. A minimalista, letisztult terek ridegsége is egy pillanat alatt szertefoszlik néhány jól megválasztott elemtől, legyen szó egy puha takaróról, egy új székpárnáról vagy akár a kanapéra helyezett párnáktól. A színek mellett érdemes a különböző textúrákkal is kísérletezni, hogy játékosságot sugározzon az életterünk.

HOME BY LISA (@interior_lisa) által megosztott bejegyzés,

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.