Design

Kreatív, színes matricákkal újított be az Instagram a Büszkeség Hónapján

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.01 | 11:33

Nemcsak szivárványos ikonokkal tehetjük színesebbé a júniust, hanem falfestéssel is. Az LMBT- mozgalom szimpatizánsai nagyon elégedettek az újításokkal.

A június a szivárványszínekről fog szólni, legalábbis az Instagramon, főleg azok számára, akik a Büszkeség Hónapjának aktív részesei szeretnének lenni – számol be a Mashable.

Az LMBTQ közösség kreatív tagjaitól származnak azok a vadiúj ábrák, melyeket május utolsó napján mutatott be a közösségi oldal. Illetve az Instagram Stories használói számára elérhető lett még egy szivárványszínű ecset is, amely abban segít, hogy az előttünk álló hónapban a fókuszt a queer kultúrára tehessék. A hat matrica egyébként a világ több tájáról, a témában érintett művészektől érkezett, akik az ábrákkal ennek az életformának a különböző aspektusait mutatják meg.

A texasi Carra Sykes által tervezett emberi szem, melynek a fehérjén áttűnnek a színek, például azt sugallja, hogy legyünk tekintettel a másságra.

Emellett szivárványosan tündököl egy napszemüveg, Cute Brute-tól, és egy megafon is, illetve egy fiú figura kezében is ilyen ezerszínű legyezőt látunk. Az Andy Simmonds által készített, egyértelmű QUEER felirat is ott díszeleg a választható matricák közt.

A tűzpiros magassarkú cipős pasi ábráját jegyző Josh McKenna pedig női cuccokba bújtatott férfi figuráival hívta fel magára az Instagram figyelmét:

A frissen készült ikonok előrelépést jelentenek az eddig megszokott, kissé fantáziátlan LGBTQ-támogató szivárványhoz  képest.

Ha rákattintunk az új matricákra, akkor információt kapunk a készítőikről – ezzel a közösségi oldal abban segíti az alkotókat, hogy szélesebb közönség ismerje meg munkáikat. Illetve eljutunk a #Pride2017 oldalra is, ami az idei ünnepi hónapról szól.

Hogy ne csak virtuálisan terjedjen a Pride híre, ezért egy híres Los angelesi ruházati bolt is új külsőt kapott. Paul Smith rózsaszínű üzlete gyakran szerepel az Instagramon, és most, története során először, átfestésre került.

Are you ready for a change? @instagram x @paulsmithdesign celebrate Pride #kindcomments #paulsmithla #paulsmithdesign

A post shared by José O. Lemus (@doublewindsor) on

Természetesen mostantól egyik oldala a szivárvány színeiben pompázik:

Hasonló akciókra kerül sor London, Madrid, Nashville és Cleveland utcáin is. Az Instagram LMBTQ használói örömmel fogadták ezeket az újításokat, ahogyan ezt Aubrey Johansen, a clevelandi festés egyik queer közreműködője foglalta össze:

A saját közösségem eddig is támaszt nyújtott nekem, de most, hogy a városomat járom – látom, érzem és szinte tapintom a kézzel fogható bátorítást mindenfelől. Örülök, hogy a tanúja lehetek annak, hogy támogatjuk egymást és arra figyelünk, hogy a kedvesség terjedjen.

Minden átfestett fal itt jelenik meg, szelfikkel és üzenetekkel tarkítva.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.