Design

Itt vannak az első lakható, 3D nyomtatott házak tervei

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.07 | 19:24

A holland város, Eindhoven előállt a 3D nyomtatott házak ötletével. Annyi minden készül így, játékok, repülő hajtóművek, és orvosi eszközök. Miért pont otthonok ne?

A projektben sokan részt vesznek, egészen pontosan a város önkormányzata, egy építész cég, egy ingatlanos, egy anyagbeszállító és nyomtatásszakértők az Eindhoven University of Technology-ról.

Ők tetté meg az első, igazi lépést a 3D nyomtatott házak felé. A céljuk, hogy jó minőségű, testreszabható és környezetbarát otthonokat készítsenek.

Az építészek bármelyik álomszerkezetüket megalkothatják így, ráadásul az egyedi kéréseknek is könnyű eleget tenni, ezeket pedig olcsó kivitelezni. Kevesebb cement is kell hozzá, ami környezetbaráttá teszi.

– mondták egy közleményben.

Project Milestone-nak nevezték el az ügymenetet, és ha minden jól megy, még idén elkészítik az első otthonokat. Az első lakók 2019 első felében költözhetnének be a három hálószobás házba, a csapat ingatlanos részlegébe már érkezett is húsz jelentkező, aki beköltözne. Itt van egy látványterv a házakról:

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló