Design

Ők lettek a Pepsi Space verseny nyertesei

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.08 | 17:18

Kihirdették a Z-generáció alkotóit célzó verseny nyerteseit.

Lezárult a Pepsi Space, a szabad alkotás versenye, amelyre audio, vizuális, vagy audiovizuális formában várták a pályamunkákat. Az elsősorban a fiatalabb generációt célzó pályázat célja az volt, hogy az alkotók témamegkötés nélkül mutathassák meg egész Magyarországnak, miként látják a világot, milyen gondolatok foglalkoztatják őket. A szakmai értékelés során a verseny szervezőiből álló zsűri és a három, közismert mentor választotta ki a húsz nyertest, közülük a legfiatalabb mindössze 14 éves.

A Pepsi Space versenyre pályázók átlagéletkora 26 év volt, a legnépszerűbb kategória pedig egyértelműen a fotó, amelyre a pályamunkák kétharmada érkezett, ezt követte a grafika és a videó hasonló aránnyal, az audió kategóriára pedig valamivel több mint száz pályázat érkezett. A kiemelkedő alkotások remekül érzékeltetik, hogy a 21. századi „populáris” művészet újító szemléletével, eredeti gondolatiságával és olykor meghökkentő stílusával valamennyi generációt elérve képes értéket képviselni és azt átadni.

Cinthya Dictator fotóművészként és média designerként folyamatosan feszegeti a határokat, többek között ezt a fajta bátorságot és őszinteséget kereste a fiatal alkotók munkáiban is. Míg T. Danny énekes, rapper és dalszerző számára az eltökéltség és a munkába fektetett energia jelentette a legnagyobb értéket, addig Trunk „Dablty” Tamás sporttehetség, digitális tartalomkészítő és könyvszerző leginkább a kreativitást és az eredetiséget várta a pályamunkáktól.

Íme, az idei Pepsi Space verseny 20 nyertese: 

  • Fotó kategória: Gáll Péter Henrik, Czika Balázs, Bodnár Tamás, Jakó Barbara és Bányai Hajni
  • Grafika kategória: Kovács Blanka, Ragány Bence, Katona Brigitta, Zólyomi Bia, Timm Johanna és Bodnár Balázs
  • Audió kategória: Veres Virág, Árva Mátyás, Oroszi Fanni, Dankó Tünde és Budaváry Sebestény
  • Videó kategória: Maafi Dávid, Bodzsár Tamás, Vincze Dániel és Farkas Benedek

A beérkezett pályamunkák nagy száma és minősége megerősített bennünket abban, hogy valóban fontos a Z-generációra irányítani a figyelmet. Őszintén gratulálunk a nyerteseknek, akik egyedi látásmódjukkal, valamint az alkotásba fektetett kreativitásukkal és energiájukkal érdemelték ki helyüket a díjazottak között

– mondta Zubály Ildikó, a Pepsi brand managere.

A verseny nyertesei egy nagyszabású díjátadó ünnepségen vehetik majd át díjaikat, ahol lehetőségük lesz arra is, hogy nyertes munkáikat bemutassák.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló