Design

Íme a világ leghosszabb üveghídja, egyszerűen lenyűgöző

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.09.05 | 10:35

Egy kínai építész-stúdió, a Zhejiang Egyetem Építészeti Tervező és Kutató Intézete Kína déli részén, a Huangchuan-ban építette meg a hatalmas építményt.

A kínai építész-stúdió, a Zhejiang Egyetem Építészeti Tervező és Kutató Intézete elkészítette az 526 méter hosszú üveghidat Kína déli részén, a Huangchuan-ban.

A Guangdong tartományban található Lianjiang folyón átívelő épületet hivatalosan a világ leghosszabb üveghídjának ismerte el a Guinness.

A világ leghosszabb ilyen hídja Huangchuan szoros festői részén építették, hogy turisztikai látványosságként 526,14 méter hosszan kösse össze a szurok két oldalát a folyó felett 201 méterrel. Összesen 500 ember tartózkodhat egyszerre rajta, az üveg padlózat három rétegnyi 4,5 cm vastag edzett és laminált üvegből készül. Úgy tervezték, hogy a turisták közvetlenül nézhessenek lefelé.

Az üvegezés egyedi kristályszerű csillogással, teljes átlátszóságával éri azt el, hogy ez az élmény mindenki számára egyedülálló és maradandó

– mondta a stúdió.

Az acélkorlátokkal körülvett üvegpadlózat négy szakaszon 8,8 méter szélesre tágul, így nagy kilátótereket hozva éltre a látogatók számára, hogy megálljanak és fényképezhessenek, vagy gyönyörködhessenek. A folyó mindkét egy vörös torony tartja a sodronyokat, melyek stabilizálják a monstrumot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló