Design

A legjobb magyar grafikusok tervezhetik a K&H bankkártyáját

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.02 | 10:58

A bankkártya nemcsak eszköz, hanem villoghatsz is vele.

A Festipay prepaid Sziget Fesztivál kártyája például izgalmas volt

Szomorú, de ritka a szép vagy legalább grafikailag izgalmas bankkártya Magyarországon. Van esély, hogy ez most megváltozzon.

Geometrikus minták, makrofotók cseppekről és katicabogarakról, a kiszámíthatóságot sugalló, inspirációs idézetek alá is berakható képek, esetleg épületek és stockfotós családok nyaralós képei. A Magyarországon elérhető bankkártyák többsége nem túl izgalmas tárgy. Ezért írunk viszonylag boldogan arról, ha egy külföldi neobank megpróbált valami érdekeset csinálni, legyen az egy méregdrága fém kártya vagy csak egy érdekes dizájn.

Lehet pedig érdekesen is csinálni a kártyakibocsátást. A japán Marui csoporthoz tartozó Epos Cards prepaid kártyái egészen vad színekben és dizájnokban készülnek. Lejáratuk után pedig ugyanúgy gyűjtői darab válik belőlük, mint húsz éve a telefonkártyák voltak. Ki ne akarna egy gofrimintás, tükörtojásos vagy alvó fókás kártyát?

A K&H háza táján viszont mintha mozgolódás lenne. A bank kiírt egy grafikai pályázatot, amire bárki küldhet be munkát, ha épp képzőművészeti, formatervezői, grafikusi tanulmányokat folytat, vagy ha az elmúlt tizenöt évben ilyen felsőfokú képzésen végzett. A pályázók letölthetnek egy grafikai sablont, amin a kártyák kötelező elemei megtalálhatók, ezen túl azonban szabad a kezük. Csupán arra kell még figyelniük, hogy a dizájn miatt ne váljon olvashatatlanná a név vagy a kártya száma. A pályázat zsűrijében többnyire a K&H igazgatói és vezetői találhatók meg, őket segíti Virág Judit művészettörténész.

A folyamatban lévő tanulmányok vagy 15 évnél nem régebbi diploma a grafikusok nagyon széles körének lehetővé teszi a pályázást. Belegondolni is jó, hogy akár egy Oláh Dóri dizájnú kártya vagy egy Baranyai b. András által rajzolt kártyát is kézbe kaparinthatnánk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.