Divat

Akkora gyémántot vett a Louis Vuitton mint egy teniszlabda

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.05 | 07:22

A luxusmárka az új tulajdonosa az 1,758 karátos Sewelô nevű csiszolatlan gyémántnak.

A Louis Vuitton újból elkápráztatott mindenkit,  amikor megmutatta legutóbbi vásárlását: a világ második legnagyobb nyers gyémántját szerezték meg.

Az LVMH tulajdonában lévő márka, múlt héten bejelentette és a párizsi Place Vendôme üzletben meg is mutatta, az 1,758 karátos Sewelô nevű gyémántot. A cég azt nem tette közzé, hogy mennyit fizetett a teniszlabda méretű kőért.

A Sewelô-t, ami Setswanában annyit jelent mint „ritka lelet”, Botswanában fedezte fel a Lucara nevű kanadai vállalat. A cégé a bánya, ahol a világ második legnagyobb gyémántját megtalálták, a Lucara a világ egyik legnagyobb gyémánteldolgozással és bányászattal foglalkozó cége.

A leginkább a táskáiról ismert Louis Vuitton 2012-ben lépett be az ékszerpiacra, ahol versenyben áll Bulgari és a Cartier nevű márkákkal, akik szintén a cégcsoport tagjai. Az ékszerek az egyik leggyorsabban növekvő üzletággá váltak a luxuscikkek piacán. Az LVMH tavaly 16,2 milliárd dolláros bevételre tett szert csupán ebből az iparágból. Azt, hogy mekkora potenciál van az ékszerkészítésben az mutatja meg, hogy végül a  Gucci tulajdonosa is bejelentette, hogy belép az ékszerpiacra.

Képek:Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló