Divat

Így nézett ki a világ legelső bikinije

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.07 | 12:43

Pontosan tudjuk, mennyire nehéz a legmegfelelőbb fürdőruha kiválasztása, mi is minden nyáron küszködünk azzal, hogy megtaláljuk a legelőnyösebb darabot, ami lehetőleg még divatos is.

Fotó: Pixabay / adamkontor CC0

Már 70 éve, hogy az első bikini megszületett. El kell ismernünk, hogy a kétrészes fürdőruhák sokkal kényelmesebbek, gondolunk itt olyan logisztikai dolgokra, ami például a mosdót is érinti, ám az biztos, hogy egy úszódressz több apró tökéletlenséget képes elfedni.

Ennek ellenére a mai napig népszerű maradt a bikini, amit 1946 júliusában mutattak be először, Párizsban.

Louis Réard nevéhez köthető az első kétrészes, ami a leginkább hasonlít a mai bikinik szabásához. Persze kellett még pár év, hogy igazán elterjedjen ez a fazon, ebben sokat segített az 1951-es Miss World szépségverseny, ahol a résztvevők először mutatkoztak bikiniben.

A bugyi számunkra egy kicsit túl pelenka-szerű, de még így is ikonikus. Gondoljunk csak bele, mekkora szó volt, hogy egy nő ilyen ruhát viseljen az 1940-es években.

Plusz érdekesség, hogy a bikini nevet egy szigetről kapta, a tervező Bikini Atoll után keresztelte a fürdőruháját bikininek. Az USA Csendes-óceáni kísérleti terület részeként 23 hidrogénbombát és atombombát robbantott itt fel 1946 és 1958 között.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló