Divat

Őszi tippek férfiaknak: A zokni viselés szabályai

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.09.09 | 16:18

Azt gondolod tökéletesen viseled a zoknid? Lehet, hogy nagyot tévedsz!

Az zokni nem elhanyagolható, és nem másodrendű ruhadarab. Jön az ősz, és ilyenkor már jobban kell figyelnünk az öltözködésünkre is. És ha már figyelünk öltözékünkre, nem mindegy, hogy milyen zoknit viselünk a nadrág és a cipő mellé. Ha pedig méretben jó a nadrág, akkor kilátszik, akkor ezekre érdemes figyelni.

A fekete örök klasszikus!

Az alapok

– Ne hordjunk kopott, elhordott zoknit! Lyukasat véletlenül sem, sosem tudjuk mikor kell esetleg levenni, és akkor annál nincs kínosabb szitu.

– Maradjunk a jó minőségű anyagoknál, legyen az pamut, selyem, gyapjú vagy kasmír.

– Munkahelyünkön ha nem olyan a környezet, esetleg a stílusunk soha ne maradjon szabadon a lábszár.

Szabályok zokni viseléshez!

Az első és legfontosabb szabály az, hogy mindig legyen rajtunk zokni, kivéve ha olaszok vagyunk. Akkor nem kell, de mivel a legtöbben nem vagyunk azok, ha elegáns cipő van rajtunk akkor viseljünk zoknit. A mokaszinok esetében, illetve  a félcipőknél a férfi balerina zokni még számításba jöhet. De szigorúan csak nyáron.

Nyáron az ilyen férfi balerina-zokni is szóba jöhet.

Második fontos szabály, hogy a zokni megegyező, vagy eggyel sötétebb árnyalatú legyen a nadrágnál. Vannak kivételek, de arra a végén úgyis kitérünk. Ha konzervatív helyen dolgozunk, esetleg olyan helyre megyünk, akkor a fekete, sötétszürke, sötétkék, sötétbarna zoknik közül válasszunk, a nadrághoz, esetekben a nyakkendőhöz megfelelő színűt. Ha inkább a cipőhöz vennénk zoknit, az sem kizárt, de akkor tudjuk bátran viselni a merész választásunkat!

Lehet mintás is, de ésszel.

Mivel az irodába nem való a fehér férfi nadrág, ne viseljenek fehér zoknit a munkahelyen! Sőt igazából a konditermen és edzésen kívül sehol se viseljünk fehér zoknit. Nem, utcán sem. Nem, szandállal sem.

A klasszikussal sosem lehet tévedni!

A merészebb színek is jönnek lassan be az irodákba is, és ezzel nincs is semmi baj, ha ugyanaz az árnyalat visszaköszön valamelyik másik ruhadarabon. Színek, nem a minták. Azonban, ha mintás a zokni az sem feltétlen baj, de ügyeljünk arra, hogy illjen a felsőruházat mintájához.

A kanadai miniszterelnök tudja viselni!

Kanada miniszterelnöke sportot űz abból, hogy különösebbnél különösebb zoknikban jelenjen meg a világ fontos eseményein, akár Világgazdasági Fórum találkozóján, akár bármely más protokolláris rendezvényen. Ez egy stílus, de nála a ruházat többi része maximálisan összhangban van, szorosan betartva a protokollt. Ha tudjuk viselni, megpróbálkozhatunk velük, ám érdemes vigyázni, túl gyorsan lehet így az ember vicc tárgya. Olyan stílussal, olyan környezetben pedig egyszerűen a legcoolabb arc lehetsz velük. Óvatosan.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló