Divat

Őszi tippek férfiaknak: A zokni viselés szabályai

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.09.09 | 16:18

Azt gondolod tökéletesen viseled a zoknid? Lehet, hogy nagyot tévedsz!

A zokni nem elhanyagolható, és nem másodrendű ruhadarab. Jön az ősz, és ilyenkor már jobban kell figyelnünk az öltözködésünkre is. És ha már figyelünk öltözékünkre, nem mindegy, hogy milyen zoknit viselünk a nadrág és a cipő mellé. Ha pedig méretben jó a nadrág, akkor kilátszik, akkor ezekre érdemes figyelni.

A fekete örök klasszikus!

Az alapok

– Ne hordjunk kopott, elhordott zoknit! Lyukasat véletlenül sem, sosem tudjuk mikor kell esetleg levenni, és akkor annál nincs kínosabb szitu.

– Maradjunk a jó minőségű anyagoknál, legyen az pamut, selyem, gyapjú vagy kasmír.

– Munkahelyünkön ha nem olyan a környezet, esetleg a stílusunk soha ne maradjon szabadon a lábszár.

Szabályok zokni viseléshez!

Az első és legfontosabb szabály az, hogy mindig legyen rajtunk zokni, kivéve ha olaszok vagyunk. Akkor nem kell, de mivel a legtöbben nem vagyunk azok, ha elegáns cipő van rajtunk akkor viseljünk zoknit. A mokaszinok esetében, illetve  a félcipőknél a férfi balerina zokni még számításba jöhet. De szigorúan csak nyáron.

Nyáron az ilyen férfi balerina-zokni is szóba jöhet.

Második fontos szabály, hogy a zokni megegyező, vagy eggyel sötétebb árnyalatú legyen a nadrágnál. Vannak kivételek, de arra a végén úgyis kitérünk. Ha konzervatív helyen dolgozunk, esetleg olyan helyre megyünk, akkor a fekete, sötétszürke, sötétkék, sötétbarna zoknik közül válasszunk, a nadrághoz, esetekben a nyakkendőhöz megfelelő színűt. Ha inkább a cipőhöz vennénk zoknit, az sem kizárt, de akkor tudjuk bátran viselni a merész választásunkat!

Lehet mintás is, de ésszel.

Mivel az irodába nem való a fehér férfi nadrág, ne viseljenek fehér zoknit a munkahelyen! Sőt igazából a konditermen és edzésen kívül sehol se viseljünk fehér zoknit. Nem, utcán sem. Nem, szandállal sem.

A klasszikussal sosem lehet tévedni!

A merészebb színek is jönnek lassan be az irodákba is, és ezzel nincs is semmi baj, ha ugyanaz az árnyalat visszaköszön valamelyik másik ruhadarabon. Színek, nem a minták. Azonban, ha mintás a zokni az sem feltétlen baj, de ügyeljünk arra, hogy illjen a felsőruházat mintájához.

A kanadai miniszterelnök tudja viselni!

Kanada miniszterelnöke sportot űz abból, hogy különösebbnél különösebb zoknikban jelenjen meg a világ fontos eseményein, akár Világgazdasági Fórum találkozóján, akár bármely más protokolláris rendezvényen. Ez egy stílus, de nála a ruházat többi része maximálisan összhangban van, szorosan betartva a protokollt. Ha tudjuk viselni, megpróbálkozhatunk velük, ám érdemes vigyázni, túl gyorsan lehet így az ember vicc tárgya. Olyan stílussal, olyan környezetben pedig egyszerűen a legcoolabb arc lehetsz velük. Óvatosan.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.