Divat

Itt van minden nő álma: a cserélhető sarkú cipő

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.07 | 20:45

Magassarkú cipőből egy mozdulattal lapostalút? Nem csalás, nem ámítás, végre ez is lehetséges!

Fotó: Tanya Heath Paris Facebook
Fotó: Tanya Heath Paris Facebook

Annyira adja magát az ötlet, mégsem valósította meg eddig senki. Erre szinte ugyanakkor rögtön két cég is előrukkolt a táncoló női talpak álmával: megjelentek a piacon a cserélhető sarkú cipőkkel, amelyek pár másodperc alatt lábfejgyilkos szandiból lapostalpú cukisággá változtathatóak.

Egy cipő, ötfajta sarok. Fotó: tanyaheath.com
Egy cipő, ötfajta sarok. Fotó: tanyaheath.com

Cipők, csizmák…

Az első a kanadai születésű párizsi designer, Tanya Heath volt, aki már tavaly megjelent a piacon kollekciójával. Nála nemcsak szandálok, körömcipők, de bokacsizmák, sőt rendes csizmák is vásárolhatók, méghozzá elég borsos áron. Egy egyszerű körömcipő 290 Eurónál, vagyis kb. 90 000 Ft-nál kezdődik. És hogy hogyan működik  sarokcsere? A videó tanúsága szerint igen egyszerűen, csak lepattintjuk, visszapattintunk egy másikat, és szaladhatunk is. Vagy tipeghetünk, ha épp ahhoz van kedvünk.

Német cukiságok

A Mime et moi egy német cég, amelyik idén tavasszal indult egy Kickstarter projektként, és nem meglepő módon össze is gyűjtötték a gyártáshoz szükséges pénzt. Úgy látszik, Németországban is sokan égető problémának érezték az égő talpakat.


Ők egyelőre csak szandálban utaznak, és cipősarok is kicsit másként csatlakozik a cipőhöz, mint a párizsi tervezőnőnél, de a modus operandi éppoly ideálisnak tűnik. Persze a Mime et moi darabjai sem olcsók, 175 Euró (kb. 53 000 Ft) a legalapabb szandi ára.

A magassarkú hátrányai

Ha valaki esetleg nem értené, miért szenvednek a nők annyit a magassarkú cipőktől, annak eláruljuk, hogy a magassarkúk viselése feleslegesen terheli a bokát, a medencét, a térdet és az egész gerincoszlopot. Bokafájdalamt, bütyköket, kalapácsujjat, térdfájást, sőt még fejfájást is okozhatnak, és bizony járni sem olyan egyszerű bennük. (Jogosan merül fel a kérdés, hogy de miért csinálják ezt magukkal a nők? No comment.) Hogy könnyebb legyen átérezni a problémát, csekkold ezt a videót, amelyben brit srácok magassarkú cipőben próbálnak meg abszolválni egy napot. Tom a kedvencünk, aki valami egészen sajátos technikát fejlesztett ki.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló