Egészség

A magány öl: ha hosszú életet akarsz a őseidnek, tölts velük minél több időt!

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.03 | 06:45

Egy új tanulmány szerint tovább élnek azok az emberek, akik idős korukra sem maradnak magukra.

(kép: 123rf.com)

Ráadásul nem csak az életük hosszát nyújtja meg, hanem az életminőségüket is javítja a megfelelő társaság. Ez pedig nem csak a családot jelenti, hanem tényleg bármilyen partnert, akivel szívesen töltik az időt, de nyilván a család, a gyerekek és az unokák közelsége hatványozottan sokat jelent.

A kaliforniai egyetem által végzett kutatásban 1600, 70 éves átlagéletkorú ember vett részt, és a vizsgált időszakban egyértelműen kimutatták, hogy a magányos idősek között sokkal magasabb volt a halálozások aránya. Az ember alapvetően társas lény, a magány és az elhagyatottság senkinek nem tesz jót, de úgy tűnik, az idősekre még negatívabb hatással van, mint a fiatalabbakra. ráadásul az öregedés természetes velejárója, hogy az embernek csökken a szociális hálója, már nem jár dolgozni, és egyre több barátja, ismerőse hal meg.

Ez teljesen más megvilágításba helyezi az idősek otthona intézményeket is, amire sokan alapvetően negatív dologként tekintenek, mintha eldobnák a szüleiket, pedig jó ellátás mellett sokkal jobb az Arany Alkonyban csücsülni, és másokkal barátkozni, mint otthon ülni egyedül, és várni, hogy havonta egyszer meglátogassa őket a család.

forrás: lucisphilippines.press


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló