Egészség

Nagyon jó eredményeket mutat koronavírus ellen egy új gyógyszer

  • Szerző:Olasz
  • 2021.02.06 | 15:35

Az EXO-CD24 névre keresztelt, izraeli gyógyszer három-öt nap alatt gyógyított meg 30-ból 29 koronavírus miatt kezelt beteget, a tel-avivi Ichilov kórházban.

A betegeket enyhébb-erősebb Covid-19 tünetekkel kezelték – írja a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál pénteken. Az Ichilov kórház saját kutatói által fejlesztett gyógyszer a koronavírus-fertőzés okozta citokinvihart,

az immunrendszer heves gyulladásos reakcióját segít megelőzni – mérsékelni.

A klinikai vizsgálat első fázisában részt vevő, új koronavírus-kezelést kapó harminc páciensből 29-en három-öt nap alatt elhagyhatták a kórházat. Mostanra a harmincadik beteg is távozhatott, de nála néhány nappal tovább tartott a gyógyulás. A kórház közleménye szerint a gyógyszer segített gyorsan felépülni a betegségből a sikeresen befejeződött első tesztelési szakaszban.

A Nadír Arber professzor által kifejlesztett gyógyszer

naponta egyszer, néhány perces inhalálással jut egyenesen a tüdőbe. Alapja a CD24 nevű fehérje, ami a sejtek felszínén helyezkedik el, és fontos szerepet játszik az immunrendszer szabályozásában. Ez a fehérje segít megnyugtatni az immunrendszert és megfékezni a citokinvihart. A gyógyszer hamarosan a következő kísérleti fázisba lép, de a kórház orvosai máris a súlyos Covid-19-betegség egyik lehetséges kezelési módjának tekintik, ami alapvetően megváltoztathatja a betegségek kimenetelét.

“Fejlett és kifinomult, megmentheti a koronavírus miatt szenvedőket”.

A tesztelés első fázisának eredményei kiválóak, és bizalmat keltenek Arber professzor módszerében, amit évek óta kutat a laboratóriumában. Büszke vagyok arra, hogy az Ichilov kórház kék-fehér (izraeli) orvosságot nyújthat egy szörnyű világjárvány ellen” – mondta a lapnak Roni Gamzu, a kórház igazgatója.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.