Egészség

Próbáld ki ezt a másfél perces trükköt és kávé se kell, hogy felébredj reggelente

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.09 | 07:55

Az energiaszintünket egész nap a maximumon tartani lehetetlen feladat, de azért vannak módszerek, amikkel növelhetjük az éberségünket és ezzel a produktivitásunkat is. Ha te is úgy ébredsz reggelente, mint akit agyonvertek álmában, próbáld ki a trükköt, amire még Victoria Beckham is esküszik.

A szakértők szerint az egész napos éberség kulcsa a reggeli zuhanynál kezdődik. Mi alapból a fürdőig nem jutunk el kávé nélkül reggelente, de biztosan így van. Állítólag, ha az ember egy bizonyos 90 másodperces módszert használ, teljesen átverheti az agyát és kiirthatja az álmosságot a szeméből.

A dolog lényege csupán a hideg-meleg víz váltakozása a reggeli zuhanyzás folyamán.

Nem egy nagy trükk, igaz? Aki próbálta, biztos észrevette már, hogy a dolog tényleg hatásos, sőt, még egy csomó pozitív mellékhatása is van az egészség megőrzésének szempontjából.

Harminc másodpercnyi hideg-, majd ugyanennyi forró zuhany váltakozása felpezsdíti a véráramlást, energizálja a testet és a szellemet. Nagyon fontos, hogy mindig hideg vízzel kell befejezni a fürdést.

Hosszú távon is jó hatással van rád: fokozza a bőr rugalmasságát, növeli a fehérvérsejtek számát, de segíti az anyagcsere működését, a méregtelenítést, és nem utolsó sorban immunerősítésre is tökéletes.

Fotó: Pixabay / Pexels


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.