Egészség

Jönnek a kígyózó sorok a patikában, ideje felkészülni!

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.14 | 14:48

Az allergiásoknak érdemes felkészülniük az allergiás tünetek megjelenésére és erősödésére.

A tavaszi fák pollenje már év eleje óta jelen van, de a tavaszi idő beköszöntével egyre több allergén kerül a levegőbe. Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) friss adatai alapján az országos pollenterhelés jelenleg magas, és az eső, valamint az éjszakai fagy csak átmenetileg csökkentette a pollenkoncentrációt. Az éger, ciprus- és tiszafafélék, valamint a kőris pollenje országosan közepes-magas tartományban mozog, míg a mogyoróé jellemzően közepes. Nyár, szil, és juhar virágpora jelenleg alacsony, helyenként közepes koncentrációval.

Mit tud most a piac talált legjobb ár/érték arányú telefonja? Nézz bele a videóba és kiderül

A lakosság körében a pollenallergia diagnosztizált esetei az Országos Közegészségügyi Intézet korábbi felmérése alapján mintegy 20 százalékot tesznek ki, de becslések szerint akár a magyarok 30 százaléka is szenvedhet a pollenallergia tüneteitől. Az utóbbi negyedszázadban az allergiások száma megkétszereződött, és ma Magyarországon legalább kétmillióan küzdenek az allergia kellemetlen hatásaival.

Az allergiaszezon kezdetével április és szeptember között az allergiások tízszer annyi antiallergén szemcseppet vásárolnak, és másfélszer annyi allergia elleni készítményt, mint a téli hónapokban. Az időszak elején gyakran termékhiány is kialakul, ezért fontos időben gondoskodni a gyógyszerkészletek feltöltéséről. A szénanáthások tünetei áprilistól kezdve erőteljesebben jelentkezhetnek, különösen szárazabb napokon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló